Vágólapra másolva!
A budapesti Tornacsarnokban péntektől vasárnapig rendezik az idei év első felnőtt torna csapatbajnoki fordulóját, illetve az egyéni ob-t, amelyen rajthoz áll az olimpiai bajnok Csollány Szilveszter is..

A férfiak csapatbajnokságán hat együttes vesz részt, a verseny esélyese a Honvéd-Steffl, illetve az FTC-YBL csapata. Az egyéni bajnokságon a sérült Király Rolandot leszámítva a válogatott keretből mindenki a szerekhez lép, így a gyűrűn olimpiai bajnok Csollány Szilveszter is. Az egyéni összetett verseny legnagyobb esélyese Gál Róbert (FTC), de Jordanov Krisztián, Fekete Levente és Detrői Zoltán is dobogóra pályázik. A szerenkénti döntőkben talajon és ugrásban Gál, lólengésben Fekete, gyűrűn Csollány, korláton Gál és Lőrik Attila, nyújtón Jordanov a favorit.

A női csapatbajnokságon nyolc csapat indul, a toronymagas esélyes a Hungarotel-Békéscsaba. A versenyen a válogatott kerettagok valamennyien részt vesznek, hiszen a versenysorozat első napja válogató verseny a patraszi felnőtt és junior Eb-re. A felnőtteknél Nyeste Adrienn, Kiss Renáta, Strifler Angéla versengésére lehet számítani, tehát egyéniben békéscsabai háziverseny várható.

A csapatbajnokság és az ob programja:
péntek, 10.30 óra: férfi I. o. csapatbajnokság
péntek, 14.00 óra: női szuper csapatbajnokság
szombat, 10.30 óra: Delta Elektronik ob, egyéni összetett
vasárnap, 10.30 óra: Delta Elektronik ob, szerenkénti döntők

Fábik Tibor

Korábban:

Új bajnokok a tornászoknál