Vágólapra másolva!
Egyelőre tartja magát korábbi terveihez Rácz Félix, a Felix-Promotion profi ökölvívócsapat vezetője, aki már nyilvánosságra is hozta a május 8-i, dubai ökölvívógála programjának egy részét. Előzetes tervek szerint Gálfi András, Matolcsi József és Nagy János is a kötelek közé lép.

A Félix-Promotion profi ökölvívó-istálló hivatalos honlapja már megszellőztette a május 8-ra, Dubaiba tervezett gála egy programját, amelynek részeként Gálfi András WBO-, Matolcsi József pedig WBC-címért lép majd szorítóba. A WBC-, WBU- majd WBO-középsúly volt kisvilágbajnoka, Gálfi András egy súlycsoporttal feljebb a nagyközépsúlyúak között próbálja majd ki magát a spanyol Xavy Francisco Moya (29-3-1) ellen.

A váltósúlyú magyar bajnoknak, Matolcsi Józsefnek (15-0-0, 11 KO) a WBC által kijelölt Alexander Vetoux (17-0-0, 13 KO) ellen kell ringbe lépnie a Carlos Baldomir által megüresedett WBC kisvilágbajnoki övért. Az est folyamán szorítóba lépnek még a Félix-Promotion más kiválóságai, mint például a veretlen nagypehelysúlyú Nagy János (6-0-0, 4 KO) és Milan Mirkovic (6-0-0, 6 KO).

Április 12-én, Magyarországon is lesz egy gála, amelyet Pólus Centerben rendeznek meg. Az est fénypontját a hétszeres magyar bajnok, olimpiai harmadik (1988, Szöul), Eb-második Isaszegi Róbert és a zsinórban 11-szeres magyar bajnok, Eb-második, háromszoros Eb-harmadik Lakatos Pál összecsapása jelenti majd, amely Magyarország legjobb harmatsúlyú (54 kg) ökölvívója címéért zajlik. A két kiválóság a 80-as, 90-es évek fordulóján nagy vetélytársak volt, az 1989-es amatőr ob-döntőben még Isaszegi, az 1990-esben már Lakatos nyert. Ami profi mérlegüket illeti: Isaszegi nyolc mérkőzéséből nyolcat nyert, Lakatos teljesítménye 3 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség.

Pincési László

Korábban: