Vágólapra másolva!
Május 3-13. között rendezik Kecskeméten a II. kadett ökölvívó-világbajnokságot. Csötönyi Sándor Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökének a tájékoztatása szerint 40 ország versenyzői érkeznek Magyarországra. A szövetség irányítói bíznak benne, hogy az új Budapest Sportcsarnokot a háromszoros olimpiai bajnok Papp Lászlóról nevezik majd el.

Hazánkban ez az első világverseny, amit a szövetség vidéken rendez meg. Országos felnőtt-bajnokságot már rendeztek Kecskeméten, de világbajnokságot még nem. Szécsi Gábor, Kecskemét polgármestere elmondta: a város és a szövetség együttműködésének eredményeként rendezi az alföldi város a vb-t. Kecskeméten imádják az ökölvívást, a város kiemelt sportágként támogatja a bokszot. Az önkormányzat a rendezéssel kapcsolatos költségeket állja, nem mellékesen a sportcsarnok elmúlt héten megkezdett rekonstrukciójában az egyéni vállalkozók 40-50 millió forintos támogatással vesznek részt.

Szántó Imre szövetségi kapitány ismertette, hogy a magyar keret Tatán készül, ezzel is segítve, hogy a fiatalok a legjobb körülmények között készüljenek. Csötönyi nem mulasztotta el megemlíteni, hogy a Heraklész-program támogatta az utánpótláskorú versenyzők felkészítését. A MÖSZ irányítói bíznak abban, hogy a 17 éven aluliak vb-jének sikeres megrendezése mellett realizálódik az az elképzelésük is, hogy az épülő, s december felavatásra kerülő új Budapest Sportcsarnokot a háromszoros olimpiai bajnok Papp Lászlóról nevezik majd el.

Thury Gábor

Korábban: