Vágólapra másolva!
Veszélybe került a magyar menedzser, Rácz Félix Dubaiba tervezett profiökölvívó-gálája, megsérült ugyanis a főszereplő, a nagyközépsúlyú Gálfi András. Aztán némi pótszervezéssel megmenekült az esemény, nem marad május 7-én profi boksz nélkül az Egyesült Arab Emírségek lakosságának ez iránt érdeklődő hányada: Gálfi helyett ugyanis beugrik Takács Zoltán.

Persze nem ugyanaz WBO-interkontinenetális címmeccset szervezni az igen tapasztalt - 40 győzelem, hét vereség, három döntetlen -, a WBO-ranglista nyolcadik helyén álló Gálfinak, vagy a gyakorlatilag kezdő Takácsnak. A 20 éves ökölvívó eddig mindössze öt profi mérkőzést vívott, igaz, valamennyit kiütéssel nyerte, de hát ebből még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, nemzetközi címmérkőzéshez általában ez kevés.

A WBO elnöke, Francisco Valcarcel le is tiltotta az összecsapást - illetve azt, hogy a WBO interkontinentális bajnoki címe legyen a tét -, de aztán Rácz rábeszélte, így mégis áldását adja. Így hát Takács bokszol majd a dél-afrikai Andile Tshongolóval, aki szintén nem tartozik a világ ökölvívásának legismertebbjei közé, de már legalább vívott interkontinentális bajnoki meccset, el is vesztette.

Tshongolo egyébként Gálfi ellen még emelt pénzdíjat kért, most a magyar menedzser megpróbál valamit lealkudni, mégiscsak könnyebb összecsapás vár rá, mint tervezték. Hogy mennyit kap egy ökölvívó ezen a gálán, azt Rácz nem árulta el, csak annyit mondott, hogy a legnagyobb pénzdíj is "néhány millió forint", vagyis jóval kevesebb a napokban felröppentett 150 ezer dollárnál.

"Ha Takács győz, ő lesz az első nagyközépsúlyú, aki ilyen kevés mérkőzéssel nyeri ezt a címet" - mondta Rácz. "Az biztos, hogy nagyot tud ütni" - tette hozzá a menedzser -, megérzik az ellenfelei."

Kósa Tamás