Vágólapra másolva!
A múlt hétvégén Moszkvában és Párizsban eldőlt, hogy a Davis-kupa idei fináléját Franciaország és Oroszország vívja majd, emellett kialakult a Világcsoport mezőnye is. A férfi játékosok ezen a héten Palermóban és Hongkongban vitézkednek, a hölgyek Lipcsében és Balin lépnek pályára. Michael Chang eközben bejelentette, utolsó hongkongi szereplésére készül.

A 400 ezer dollár összdíjazású hongkongi viadal nézői talán utoljára láthatják a vonalak között szaladgálni kedvencüket, az egykori Roland Garros-bajnok Michael Changot, az amerikai játékos ugyanis bejelentette, hogy feltehetően utoljára lép pályára ezen a versenyen. A torna korábbi háromszoros, idén szabadkártyával induló győztese az első fordulóban a negyedik helyen kiemelt, spanyol Alex Corretjával méri össze erejét, korábban még egyszer sem kapott ki tőle.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Ivanisevic újra edz/sport/egyeni/tenisz/20020922ivanisevic.html

A harmincesztendős játékos óriási népszerűségnek örvend Ázsiában, a közönségtől biztosan hatalmas támogatásban fog részesülni Corretja ellen. "Sokat jelentenek nekem az itteni emberek, mindig örömmel jöttem ide - mondta a világranglista 118. helyéig visszacsúszó, ezáltal a challenger tornák rendszeres látogatójává váló játékos. - Nem csinálok titkot belőle, meg vannak számlálva azok a napok, melyeket versenyzéssel töltök. Lehetséges, hogy utoljára vagyok itt, remélhetőleg szép élményekkel fogok távozni."

Chang kijelentette, hogy nem szeretne tornagyőzelem nélkül visszavonulni (utoljára a 2000-es Los Angeles-i versenyen nyert), de ha nagyon nem megy neki a játék, nem fog habozni. Mint mondta, Pete Sampras US Openen aratott diadala ad neki erőt, ez megmutatta számára, hogy minden lehetséges. "Ha nyerek, nagyon jó, ha nem, úgy is jó. Azt még nem tudom, mihez kezdek majd a jövőben, de valamivel biztos elfoglalom majd magam."

A francia nyílt teniszbajnokság 1989-es győztese korábban azt tervezgette, hittérítőként keresi majd kenyerét.

Mandula az elit közelében a páros ranglistán/sport/egyeni/tenisz/20020923mandula.html

Marcelo Rios lemondott arról, hogy megvédje hongkongi címét, inkább a 381 ezer dollár összdíjazású, palermói salakos viadalon próbálja meg begyűjteni a trófeát. A versenynek első kiemeltként vághat neki, legnagyobb ellenfele a chilei Fernando Gonzalez lehet a döntőben - már amennyiben eljut odáig.

A hölgyek az 585 ezer dolláros lipcsei, és a 225 ezer dollár összdíjazású bali tornán ragadnak ütőt.

WTA-torna, Quebec (170 ezer dollár, kemény borítás), döntő:
Bovina (orosz, 7. kiemelt) - Mikaelian (svájci) 6:3, 6:4

Davis-kupa, osztályozók:
Ausztrália - India 5-0
Zimbabwe - Belgium 1-4
Brazília - Kanada 4-0
Németország - Venezuela 5-0
Nagy-Britannia - Thaiföld 3-2
Finnország - Hollandia 1-4
Szlovákia - Románia 1-4
Marokkó - Svájc 2-3

A győztesek jövőre a Világcsoportban szerepelhetnek.