Vágólapra másolva!
Boris Beckernek elege van abból, hogy a mai teniszmérkőzéseken síri csend uralkodik, üdvözölné, ha vadabb hangulat venné körül a játékosokat, valamint engedélyezné az érzelmek radikális megnyilvánulásait is.

"A vezetőbírók szokjanak le arról, hogy állandó 'csendet kérek' beszólásokkal ássák alá saját tekintélyüket, a közönség soraiból úgysem figyel oda rájuk senki" - mondta Boris Becker, a németek háromszoros wimbledoni bajnoka. "Ez a szokás már igencsak elavultnak tekinthető, a tenisznek is igazodnia kellene a nézők magasabb igényeihez."

A hatalmas erejű adogatásai és vereséget nem ismerő mentalitása miatt hajdanán Bumm Bumm Boris becenévvel illetett egykori világelső, aki jelenleg a jövő évi, hamburgi Mester-verseny szervezésében illetve előkészítésében segédkezik, ötleteiről a Die Zeit című hetilap csütörtökön megjelenő számában beszélt, az interjú szövegét Becker meglepő kijelentéseivel már szerdán nyilvánosságra hozták. Az írás szerint az adócsalás miatt két év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott legenda "imádná", ha a versenyeken együttesek és bohócok szórakoztatnák a publikumot, mint mondotta, így élőbbé válnának a lassan unalomba fulladó tornák.

"Nem kell a mai fiúknak síri csend meg kriptahangulat, több zajra lenne szükség. Az sem igazán tetszik, hogy a pályán nem tombolhat senki, ha régen olyan szigorú szabályok lettek volna, mint ma, olyan hatalmasságok, mint John McEnroe, Jimmy Connors vagy éppen Ilie Nastase nem vihették volna semmire. Villámgyorsan leparancsolták volna őket a játéktérről, márpedig ez nincs így rendjén: engedélyezni kellene az érzelmek radikális megnyilvánulásait. A közönség is sokkal jobban járna, biztosan többen látogatnának ki a meccsekre egy jó kis botrány reményében."

Becker modell lesz/sport/egyeni/tenisz/20020731becker.htmlVéget értek Boris Becker veszedelmes viszonyai/sport/egyeni/tenisz/20020419veget.html

Becker 1999-ben fejezte be sikerekben cseppet sem szegény pályafutását, azóta azonban leginkább botrányaival kavarja fel maga körül az állóvizet. Gyanítható, ennek a mostani interjúnak is lesznek még következményei, és néhány honfitársa feltehetően azt a kijelentését is zokon veszi majd, amelyet az adócsalás miatt kapott felfüggesztett börtönbüntetése kapcsán ejtett el: "Nagyot hibáztam, amikor otthagytam Monte-Carlót és visszatértem hazámba. Most emiatt kell bűnhődnöm." Egy közvéleménykutatás szerint a német lakosság 58 százaléka ért egyet a büntetéssel.