Vágólapra másolva!
Gubacsi Zsófia a selejtező harmadik fordulójában is győzött, így felkerült a 32-es főtáblára a 110 ezer dollár összdíjazású ausztráliai viadalon. Az orosz Nyikolaj Davigyenko nyerte a 380 ezer dollár összdíjazású adelaide-i férfitenisz-tornát.

A hobarti kvalifikációban ugyanakkor nem járt szerencsével Czink Melinda, az utolsó fordulóban elvérzett a japán Aszagoéval szemben. Gubacsi a spanyol Torrens-Valero ellen mutatkozik be a főtáblán, míg Mandula Petra a szlovák Henrieta Nagyovával találkozik.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Az orosz Nyikolaj Davigyenko pályafutása első tornagyőzelmét aratta, miután az adelaide-i fináléban két szettben verte a tök ismeretlen belga Kristof Vliegent. A belga legényről tudni érdemes, hogy korábban egyetlen ATP-tornán sem indult, kisebb challenger-versenyeken vitézkedett. Gondolt egy nagyot, s leadta nevezését az adelaide-i selejtezőbe, majd miután onnan főtáblára került, meg sem állt a döntőig. Első próbálkozásra azért nem rossz teljesítmény, maga sem bánkódott különösebben a kudarc miatt. "Annak ellenére, hogy elveszítettem a finálét, kiválóan érzem magam" - mondta Vliegen. "Bebizonyosodott, hogy megállom a helyemet a profimezőnyben, ráadásul tudom azt is, játékom mely részein kell majd javítanom a jövőben."

A 48 ezer dolláros, győztesnek járó pénzdíjat bezsebelő Davigyenko persze még Vliegennél is boldogabb volt. "Az első százban egy raklapnyi olyan játékos van, akik soha nem nyertek még tornát. Nekem 21 évesen megadatott ez az élmény, naná, hogy madarat lehetne fogatni velem."

Az indiai Chennaiban rendezett viadalt a thaiföldi, katonáskodás alól is felmentett, az országban a miniszterelnöknél is nagyobb népszerűségnek örvendő Paradorn Srichaphan nyerte, miután a fináléban két habkönnyű szettben múlta felül a szlovák Karol Kucerát.

ATP-torna, Adelaide (322 ezer dollár, kemény pálya), döntő:
Davigyenko (orosz) - Vliegen (belga) 6:2, 7:6

ATP-torna, Chennai (380 ezer dollár, kemény pálya), döntő:
Srichaphan (thaiföldi, 2. kiemelt) - Kucera (szlovák) 6:2, 6:1

WTA-torna, Sydney (585 ezer dollár, kemény pálya), 1. forduló:
Davenport (amerikai, 6.)-Pratt (ausztrál) 6:3, 6:3
Coetzer (dél-afrikai)-Szugijama (japán) 6:2, 3:6, 6:3
Panova (orosz)-Dominikovic (ausztrál) 3:6, 7:6, 6:2
Schnyder (svájci) - Suarez (argentin) 2:6, 6:3, 6:4

WTA-torna, Hobart (110 ezer dollár, kemény pálya), selejtező, 3. forduló:
Gubacsi Zsófia - Schwartz (osztrák) 6:2, 7:6
Aszagoe (japán) - Czink Melinda 6:3, 6:0
Főtábla, 1. forduló:
Srebotnik (szlovén, 1.) - Wartusch (osztrák) 6:1, 6:2
Taylor (amerikai) - Diaz-Oliva (argentin) 7:5, 6:1
Zvonareva (orosz, 5.) - Svensson (svéd) 6:2, 6:2
Craybas (amerikai, 8.) - Marrero (spanyol) 6:1, 6:1
Rösch (német) - Grande (olasz, 6.) 3:6, 6:3, 7:6
Frazier (amerikai, 2.) - Callens (belga) 6:1, 5:7, 6:3