Vágólapra másolva!
Felix Trinidad a helyszínen nézte végig Roy Jones Jr. John Ruíz elleni első nehézsúlyú győzelmét Las Vegasban, ahol egy újságírói kérdésre megerősítette a korábbi híresztelést: elképzelhető, hogy visszatér a ringbe egy De la Hoya elleni visszavágó erejéig.

Trinidad most egykori promóterével, Don Kinggel tárgyal a visszatérésről, s a világ legismertebb menedzsere - aki, ha betartja ígéretét, megválik legendás hajkoronájától - valószínűleg mindent megtesz majd azért, hogy visszatessékelje kedvencét a ringbe. King ugyanis korábban kijelentette, visszavonulásáig Trinidadot tartotta a földkerekség legjobb öklözőjének, noha többek között Lennox Lewis is az ő szárnyai alá tartozik.

Tysonnak nincs szüksége Kingre/sport/egyeni/boksz/20030301tysonnak.htmlMosley értékelhetetlen visszatérése/sport/egyeni/boksz/20030210mosley.htmlDe la Hoya a simább úton közelít Mosleyhoz/sport/egyeni/boksz/20030113dela.htmlDe la Hoya mexikói akar lenni/sport/egyeni/boksz/20021212dela.html

A harmincéves Puerto Ricó-i bokszoló korábban három súlycsoportban is megfordult, tizenötször védte meg váltósúlyú világbajnoki címét, 41 győzelem mellett (ebből 34 KO) mindössze egyszer, az amerikai Bernard Hopkinstól kapott ki 2001 szeptemberében. Leghangosabb sikerét Oscar de la Hoya legyőzésével aratta 1999-ben. A nagyváltósúly vitathatatlan bajnoka azóta is szorgalmazza a visszavágót, és még Trinidad tavaly októberi visszavonulása után is többször próbálta rábírni legyőzőjét az újabb mérkőzésre, amelyet, mint mondta, személyes ügynek tekint. Trinidad azonban ez idáig hajthatatlan maradt.

Ennek tükrében valószínűleg De la Hoya is örömmel fogadja majd, ha Trinidad végre elszánja magát, ami azért is kapóra jönne a feleknek, mert a Mosley elleni visszavágó - De la Hoya másik személyes ügye - egyelőre nem nagyon akar realizálódni. "Sugar Shane" ugyanis makacsul kevesli a bunyóért felajánlott 4,25 millió dollárt, amit még a győzelme esetén megígért 500 ezer bónusz ellenére sem hajlandó elfogadni.