Vágólapra másolva!
A világelső Serena Williams jutott elsőként a Key Biscayne-i, több mint hatmillió dollár összdíjazású tenisztorna női egyesének döntőjébe, miután simán verte Kim Clijsterst. A találkozó után a legyőzött kijelentette, egy hónapig nem szándékozik ütőt fogni a kezébe. A címvédő ellenfele a hatodik helyen kiemelt amerikai Jennifer Capriati lesz a fináléban.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Visszavágóra készült Kim Clijsters a Key Biscayne-i szupertorna elődöntőjében, a világelső Serena Williams volt ugyanis az, aki a januári Australian Openen (a fináléba jutásért) a döntő szettben 1:5-ről fordítva verte meg. Az első helyen kiemelt (és egyben címvédő) amerikai ezúttal azonban esélyt sem adott a belgának, s a mérkőzés első percétől az utolsóig ő irányított.

Az első játszma még kicsit nyögvenyelősre sikeredett (azt Serena "csak" 6:4-gyel tette zsebre), a másodikban azonban már hengerelt. Gyakorlatilag kiütötte Lleyton Hewitt kedvesét, az eredmény csak azért nem 6:0 lett, mert játékába néhány (ki nem kényszerített) hiba azért becsúszott. Nem is volt elégedett. "Az edzőm azt mondta, jól játszottam, én azonban nem így látom" - mondta a maximalista Serena. "Én vagyok önmagam legnagyobb kritikusa, s szerintem pocsék produkciót nyújtottam." Williams pályafutása során harmadszor jutott be a miami viadal döntőjébe.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Ki a legszebb teniszezőnő?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29744Clijsters három év múlva visszavonulhat/sport/egyeni/tenisz/20030124clijsters.html

A sajtótájékoztatón Kim Clijsters kijelentette, egy időre elege lett a teniszből, s egy hónapos pihenőt iktat programjába. Alaposan elfáradt az utóbbi hetek hajtásában, s családjával is szeretne egy kis időt eltölteni. "Egyszerűen kivagyok" - mondta Clijsters. "Elképesztően sok tornán álltam az utóbbi időben rajthoz, s mivel párost is játszottam, rengeteg meccs van a lábamban. Amíg jöttek az eredmények, nem nagyon éreztem a kimerültséget, a mostani kudarc azonban egyértelművé tette, hogy egy időre le kell tennem az ütőt. Legközelebb április végén, a Fed-kupában lépek pályára, addig családommal fogom tölteni a (szabad)időmet. A húgomat például jó ideje nem is láttam, no meg új bulldogom sem fogja zokon venni, ha többet foglalkozom vele."

A másik elődöntőben a hatodik helyen kiemelt amerikai Jennifer Capriati két könnyed játszmában, 1 óra 13 perc alatt legyőzte honfitársát, a tizenkettedikként rangsorolt Chanda Rubint.

A férfiaknál a kilencedik helyen kiemelt spanyol Albert Costa bejutott az elődöntőbe, miután egy esőszünettel tarkított mérkőzésen, hatalmas küzdelemben legyőzte a svájci Roger Federert.

WTA-torna, Key Biscayne (2,96 millió dollár, kemény pálya), elődöntő:
S. Williams (amerikai, 1. kiemelt) - Clijsters (belga, 3.) 6:4, 6:2
Capriati (amerikai, 6.) - Rubin (amerikai, 12.) 6:2, 6:4

ATP-torna, Key Biscayne (3,25 millió dollár, kemény pálya), negyeddöntő:
Costa (spanyol, 9.) - Federer (svájci, 4.) 7:6 (7-4), 4:6, 7:6 (9-7)