Vágólapra másolva!
Május 10-én, szombaton világbajnoki címmérkőzést vív Gálfi András. A WBO középsúlyú kisvilágbajnoka, aki a ranglistán az előkelő helyen áll, a rangsorban egy pozícióval előtte lévő Héctor Velazco ellen száll ringbe. A győztes ideiglenes világbajnok lesz, s a súlycsoport királya, Harry Simon ellen is megmérkőzhet majd.

A Buenos Aires-i Luna Parkban világbajnoki profi bokszmeccsre kerül sor május 10-én, szombaton. Az argentin fővárosban zajló esemény érdekessége, hogy az egyik résztvevő magyar bunyós lesz, Gálfi András (42-7-3). A WBO középsúlyú kisvilágbajnoka a hazaiak reménysége, Hector Velazco (28-2-1) ellen száll szorítóba. A tét sem kicsi: a győztes ideiglenes világbajnok lesz, s megmérkőzhet a súlycsoport királya, Harry Simon ellen. A namíbiai ugyanis egy autóbaleset miatt nem védte meg idejében címét, a WBO azonban haladékot adott neki azzal a feltétellel, hogy a május 10-ei csata győztesével 45 napon belül ki kell állnia.

"Velazco nagyon jó és kemény bunyós, és még a hazai pálya előnyét is élvezi. De amit egy argentin elvett a magyaroktól, azt én most visszaveszem, és Magyarországnak újra lesz világbajnoka!" - nyilatkozta Gálfi a Felix-Promotion hivatalos honlapján, célozva arra, hogy 2001 nyarán az argentin Chacón hódította el a világbajnoki címet Kovács "Kokó" Istvántól.

A magyar öklöző egyébként már megérkezett Buenos Airesbe, ahol részt vett egy közös sajtótájékoztatón leendő ellenfelével. Az eseményről a La Nación című argentin lap is beszámolt, s kiemelte, a Howard Johnson Plaza hotelben tartott eseményen a magyar bunyós egy pillanatig sem veszítette el a jókedvét, s kijelentette, mindent elkövet a siker érdekében. Az argentin erre ironikusan csak annyit jegyzett meg: "Jobban szerettem volna az eredeti ellenfelemmel, Wayne Alexanderrel bokszolni, hogy ezt a fiút ne verjem meg nagyon. Hét menetet alatt elintézem!"