Vágólapra másolva!
A törökországi Silivriben zajló férfi Európa-bajnokság tizedik fordulójában a félpontos előnnyel vezető grúz Azmaiparasvili világossal gyors döntetlennel változatlanul vezet. Az üldöző csoportban tizenegyen vannak, a holland Van Wely szerencsével, az orosz Malahov, az izraeli Szutovszkij sima győzelemmel tört előre. Meglepetésre Ruck Róbert begyűjtötte sorozatban harmadik vereségét is, s elvesztette minden esélyét a továbbjutásra. A női kontinensviadalon az orosz Galljamova nagy riválisával, a bolgár Sztefanovával remizett, s megőrizte egypontos előnyét.

A hétfői szabadnap után folytatódott a pontvadászat a törökországi Silivriben zajló kontinensviadalokon. A férfiak 205-ös mezőnyében változatlanul sokan pályáznak még a világbajnokságon való részvételt biztosító 39 helyre. A félpontos előnnyel vezető grúz Azmaiparasvili világossal gyors döntetlennel megőrizte kedvező pozícióját, de a következő játéknapon nehéz csata elé néz, hiszen a feljövőben levő orosz Gricsukkal mérkőzik majd. Fortunára nem panaszkodhat a grúzok legjobbja, hiszen a fontos rangadót is világossal játssza. Korábban a holland Van Wely balszerencsésen elhibázott kedvező állásokat, Alekszandrov ellen sima gyaloghátrányt nyert meg ellenfele hathatós segítségével.

Az orosz Malahov könnyedén verte a román Nisipianut, aki a fordulóig még veretlen volt. Kapaszkodik a két évvel korábbi Európa-bajnok, az izraeli Szutovszkij, s a mezőny legmagasabb értékszámú sakkozója, az ukrán Ivancsuk is begyújtotta a rakétákat. Változatlanul mélyen tudása alatt szerepel Ruck Róbert, sorozatban harmadik vereségét szenvedte el, s elvesztette minden reményét a továbbjutásra.