Vágólapra másolva!
A hétfő óta gyakorlatilag megállás nélkül szakadó eső egyre jobban idegesíti az amerikai teniszrajongókat, s a fedett pályát hiányoló sokasodó kritikusokhoz kapcsolódott John McEnroe, a sportág legendája is.

"Különös a helyzet. Csak annyit kérdezek: hol van a tető?" - vetette fel az amerikai világsztár, aki elmondása szerint egyre jobban unja a tétlen várakozást, a "malmozást".

A hét első napja óta összesen három egyéni találkozót fejeztek be a New York-i US Openen. "Bárki is költött 250 millió dollárt a világ legnagyobb teniszstadionjára, ami szerintem túlméretezett, nem cselekedett helyesen. Építhettek volna egy kisebb, de befedhető létesítményt is. Csak egy évet végeztem Stanfordban, de ennyit még én is tudok" - kritizált McEnroe.

"Ezek az állandó halasztások nem tesznek jót a sportágnak. Az ausztrál nyílt bajnokságon becsukható a centerpálya tetőszerkezete, így a szurkolók teniszt is kapnak a pénzükért."

A helyzetet tovább rontja, hogy a New York-i létesítményben semmivel sem tudják lefedni a játéktereket, pedig napjainkban ez megszokott még a legkisebb viadalokon is. Ennek hiányában a US Openen különböző "rongyokkal" törlik fel a műanyag borítást, ami nem éppen XXI. századi megoldás.