Vágólapra másolva!
Alig akad olyan tenisz- és sportrajongó, aki ne hallott volna már Steffi Graf és Stefan Edberg nevéről. A jövő évi, ötvenedik beiktatási ceremónián hivatalosan is halhatatlanná válhatnak, miután mindkettőjüket jelölték a Hírességek Csarnokába.

Újabb három névvel bővülhet a tenisz-Hírességek Csarnoka. A szervezők ugyanis a jövő júliusi, ötvenedik évfordulón olyan klasszisokat szeretnének beválasztani a halhatatlanok közé, mint a német Steffi Graf, a svéd Stefan Edberg és az amerikai Dorothy Cheney. A Hírességek Csarnokában eddig 18 nemzet 183 teniszezője található.

Graf pályafutás során 107 egyéni WTA-versenyt nyert, beleértve 22 Grand Slam-elsőséget. A német klasszis négyszer nyert az Australian Openen, hatszor a Roland Garroson, hétszer Wimbledonban és ötször a US Openen. Ő az egyetlen játékos, aki mind a négy trófeát megnyerte legalább négyszer. 1988-ban ráadásul minden helyszínen diadalmaskodott, sőt, a szöuli olimpián sem talált legyőzőre. Pályafutás során 334 hetet töltött a világranglista élén, ebből 186 héten keresztül zsinórban. 1999-ben vonult vissza a játéktól.

Stefan Edberg 41 tornagyőzelmet könyvelhetett el pályafutása során, Grand Slam-sikert hatszor aratott: 1985-ben és 1987-ben az Australian Openen, 1988-ban és 1990-ben Wimbledonban, 1991-92-ben pedig a US Openen. Anders Jarryddal párosban kétszer nyert GS-t. Pályafutása során 72 héten keresztül állt a világranglista élén, négyszer volt tagja a Davis-kupa győztes csapatnak.

Dorothy Cheney neve már kevésbé ismert: a napokban 87. születésnapját ünneplő teniszező 1938-ban első amerikaiként nyert ausztrál bajnokságot.