Vágólapra másolva!
Tizenkét évvel visszavonulását követően várhatóan ismét teniszütőt ragad minden idők egyik legjobb és legellentmondásosabb teniszezője, John McEnroe. Az amerikai legenda, aki 1992-es búcsúja óta csak bemutató mérkőzéseken és szeniortornákon vesz részt, a 2004-es ATP-sorozatban az ausztrál Todd Woodbridge oldalán szerepelne. A cél: beállítani, esetleg megdönteni Tim Okker 78 tornagyőzelmét párosban. Érdekesség: jelenleg mind McEnroe, mind Woodbridge 77 páros sikernél tart.

Aki ismeri John McEnroe-t, már Wimbledonban állította: az amerikai teniszlegenda nem szokott viccelni kijelentéseivel. Az angol nyílt teniszbajnokság hajrájában a 44 éves, immáron csupán tévékommentátorként dolgozó bajnok a férfi páros döntője előtt kijelentette, ha Todd Woodbrigde nyer, akkor visszatér a pályára - mégpedig éppen az ausztrál oldalán. A tény ismert: Woodbridge a svéd Jonas Björkman oldalán legyőzte az első helyen rangsorolt Bhupathi, Mirnyij (indiai, fehérorosz) kettőst 3:6, 6:3, 7:6, 6:3-ra...

Persze, nem csupán a tenisz szeretete, ami vonzza McEnroe-t, hanem a rekordöntés. A profi viadalokat tekintve eddig a holland Tom Okker áll az élen 78 párosviadalon aratott tornagyőzelmével, az örökranglistán 77 sikerrel követi őt McEnroe és Woodbrigde. Azaz, ha a két üldöző összefog, akár minden idők legjobbja is lehet.

Az ausztrál The Age című újság információja szerint az amerikai legenda már meg is kezdte az edzéseket, nem mintha rossz kondícióban lenne. Ugyan a profi versenyektől hivatalosan 1992-ben visszavonult, de a szeniortornáknak állandó résztvevője. Egy hete Andre Agassi ellen játszott bemutató mérkőzést az Elton John által létrehozott AIDS-ellenes alapítvány javára, jelenleg pedig egy holland viadalon ragadott ütőt.

"Azt hiszem, nagyon sokan érdeklődnének egy olyan páros iránt, amelyben McEnroe Woodbridge oldalán játszana. John még képes a világszínvonalú játékra, erőnlétileg a topon van, állapota versenyképesnek mondható. Persze, egyéniben nem bírná a tempót olyan fiúk ellen, mint Roddick vagy Agassi, bár meggyőződésem, két szett erejéig velük is partiban lenne. De a páros teljesen más világ, ott esélyes lehet" - nyilatkozta McEnroe chicagói menedzsere, Gary Swain

"Beszéltem Johnnal a US Openen, s remélem, hamarosan hallok felőle ismét. Azt hiszem, nagyszerű lenne vele együtt játszani" - vélte Woodbridge.