Vágólapra másolva!
Idén az elmúlt évihez képest 24 millió forinttal több, azaz 67,4 millió forintos támogatásra számíthat a Magyar Ökölvívó Szakszövetség - jelentette ki Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatója az ökölvívók olimpiai egyeztető megbeszélésén.

Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke ennek ellenére elégedetlen volt. A sportvezető az eredményességi számításból hiányolta a profik szereplésének figyelembe vételét. "Ha például a kifejezetten profi versenyeken szereplő teniszezők eredményeit figyelembe veszik, akkor miért alkalmaznak diszkriminációt Erdei Zsolték örvendetes eredményeivel kapcsolatban" - mondta Csötönyi.

Szántó Imre szövetségi kapitány beszámolt a válogatott keret felkészüléséről. A legjobb hazai bokszolók jó erőállapotban, szakmailag felkészülten várják az első kvalifikációs eseményt, a február 19-én Pulában kezdődő Európa-bajnokságot. Ezt követően márciusban és áprilisban összesen négy helyszínen, Plovdivban, Varsóban, Bakuban és Göteborgban biztosítható az olimpiai részvétel. A szövetségi kapitány a sydneyi hárommal ellentétben Athénben öt-hat magyar öklöző szereplésében bizakodik.

Jákó Péter, a nemzetközi szövetség (AIBA) orvosi bizottságának vezetője mindezt azzal támasztotta alá, hogy a legutóbbi ellenőrző vizsgálatok eredményei alapján a versenyzők kiemelkedően jó fizikai állapotban vannak. "Mindez jórészt annak köszönhető, hogy sikerült megtalálni a terhelés és a pihenés helyes arányát" - mondta.

Az egyeztető megbeszélésen mutatkozott be Burján Attila, a szövetség új főtitkára. Az 51 éves sportvezető elődje, Szakos József a jövőben az utánpótlás szakágért felel.