Vágólapra másolva!
Szép magyar sikert hozott a hétvégi pozsonyi férfi párbajtőr Világkupa-verseny: Fekete Attila nyert, Kovács Iván harmadik, Boczkó Gábor hatodik, Imre Géza pedig nyolcadik lett.

A szlovákiai viadalon nagy - több mint 120 vívó lépett pástra -, ugyanakkor itt-ott minőségileg foghíjas mezőny indult. A legjobbak közül hiányoztak a franciák, de a németek, az ukránok és az olaszok is csak a második vonalukkal képviseltették magukat.

Ennek ellenére nem egy remek párbajtőröző szállt harcba az érmekért, így például a magyarok mellett a világranglista-vezető osztrák Christoph Marik vagy a jelenleg harmadik svájci Marcel Fischer. Előbbi nagyon hamar búcsúzott, utóbbi csak a döntőben maradt alul: 15-14-re kapott ki Feketétől. A svájci kiválóság a negyeddöntőben Boczkót verte 15-11-re, majd az elődöntőben Kovácsot 15-9-re.

Imre a nyolc között Feketétől kapott ki 15-14-re. A győztes ezúttal a kiélezett helyzetekben remekül koncentrált, amit a legjobban az bizonyít, hogy négy asszójában is egyetlen tussal bizonyult jobbnak ellenfelénél.

A magyarok számára ez a viadal nem volt válogatóverseny, inkább csak egy jó erőfelmérésnek számított. Minden bizonnyal sokkal erősebb mezőny jön majd össze a következő erőpróbára, az e hét végén sorra kerülő budapesti Siemens MÁV Tokaj Express viadalra. Az olimpiai részvétel szempontjából azonban ennél is fontosabb lesz a márciusi franciaországi, illetve kanadai csapat Vk, amelyen - főleg az utóbbin - a magyaroknak dobogóra kellene állniuk az athéni ötkarikás szereplés kiharcolásához.