Vágólapra másolva!
Agyi és tüdőödéma okozta a szombaton elhunyt Marco Pantani halálát - közölte az Agi olasz hírügynökségre hivatkozva az APA. A 34 éves kerékpáros holttestének hétfői boncolása három órán át tartott.

"Ma csak a vizsgálat első szakaszát végeztük el, a következő napok, hetek fognak választ adni arra a kérdésre, hogy pontosan mi idézte elő a versenyző halálát" - mondta Giuseppe Fortuni, a boncolást elvégző orvos.

A szakember hozzátette: a közeljövőben azt próbálják majd kideríteni, hogy mi okozta az ödémát. A napokon belül elkészülő tesztek azt állapítják meg, hogy Pantani milyen gyógyszereket vett be és mekkora mennyiségben.

A szobában, ahol a klasszist megtalálták, négy különböző antidepresszáns dobozára bukkantak, amelyek közül több üres volt. Ezek alapján valószínűsíthető, hogy a kerékpáros - tudatosan vagy véletlenül - túladagolta a szereket.

A temetés időpontját egyelőre nem lehet tudni, de az elhunyt családja hétfőn megrendelte a koporsót. A búcsúszertartás napja gyásznap lesz Pantani szülőfalujában, Cesenaticóban.