Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Gálfi András, az egyik legeredményesebb magyar profi ökölvívó, aki pályafutása során 53 mérkőzésen lépett kötelek közé. A profibox.hu internetes szaklap úgy tudja, hogy Gálfi egy közelebbről meg nem nevezett egészségügyi probléma miatt hagyja abba az ökölvívást.

Gálfi 1993-ban jelentősebb amatőr múlt nélkül állt a hivatásosok táborába, s évekig a hazai profiboksz szinte egyetlen, külföldön is jegyzett képviselője volt. Pályafutása során 42 alkalommal győzött - ez magyar rekord -, nyolcszor szenvedett vereséget, és három összecsapása zárult döntetlennel.

Profiként 1994-ben magyar bajnoki címet szerzett, amit egy év múlva megvédett. Első nemzetközi sikerét 1997-ben érte el, amikor a Boksz Világtanács (WBC) középsúlyú nemzetközi bajnoka lett. Kétszer, 1998-ban és tavaly világbajnoki címmérkőzést is vívott kihívóként a Boksz Világunió (WBU) és a Boksz Világszervezet (WBO) égisze alatt, mindkétszer sikertelenül. Ugyanakkor e két szervezetnél középsúlyban interkontinentális bajnok volt.