Vágólapra másolva!
A debreceni Főnix-csarnokban szombaton eljön az "Amazonok éjszakája", s reményeink szerint két olyan magyar amazoné, aki nemcsak a ringen belül, azon kívül is egyaránt figyelemre méltó jelenség, és gyaníthatóan a modell szakmában is megállná a helyét. A Felix-Promotion profi bokszgáláján a WIBF-GBU szervezetnél Miló Viktória a bolgár Taszkova ellen próbálja megvédeni légsúlyú világbajnoki címét, Csábi Bettina pedig az ugyancsak bolgár Kolevával csap össze a jelenleg betöltetlen harmatsúlyú vb-címéért.

A Főnix-csarnokban Nagy "Csonttörő" János, profi bokszunk egyre magasabban jegyzett kiválósága, a WBO és WBA nagypehelysúlyú kisvilágbajnoka is ringbe lép, de nem címmeccsen. S ha azt tiszteletlenség is lenne állítani, hogy a "töltelék programba" került, de tény, hogy a brazil Jairo Moura Dos Santos ellen nyolc menetre tervezett összecsapása rangjában elmarad Miló Viktória és Csábi Bettina mérkőzésétől, ugyanis a két hölgy világbajnoki címért száll ringbe.

A női profi bokszban korábban Palacian Judit magyar licence-szel, de román állampolgárként szerzett vb-övet, így első és eddig egyetlen női világbajnokunk Miló Viktória (8-3-0), aki 2003. május 5-én Miskolcon a cseh Renata Vesecka legyőzésével lett a WIBF-GBU légsúlyú világbajnoka, s a címét tavaly október 25-én az emlékezetes szolnoki gálán (amelyen Csonttörő a Kovács Istvánt "visszavonultató" argentin Juan Pablo Chacónt győzte le) a német Maya Frenzel ellen egyszer már meg is védte. S szombaton a bolgár Szvetla Taszkova (3-7-1) ellen kísérli meg másodszor a címvédést - a bolgár az eddigi mérlegéhez képest sokkal veszélyesebb ellenfél.

Nem lesz könnyú dolga Csábi Bettinának (17-0-0) sem, aki a bolgár Galina Koleva Ivanova (5-3-1) ellen lép ringbe a WIBF-GBU jelenleg betöltetlen harmatsúlyú világbajnoki címéért. A bolgár lány ugyanis tavaly a németországi Bayreuthban, azaz idegenben győzte le az Universumot erősítő, addig hat éve veretlen, ugyancsak bolgár születésű Daisy Langot, s elnyerte a WIBF nagylégsúlyú vb-címét.