Vágólapra másolva!
Az első nap után 1-1-re áll a magyar és a norvég válogatott a Davis-kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjának 2. fordulójában.

Davis-kupa, Euro-afrikai zóna, II. csoport, 2. forduló:
Magyarország - Norvégia 1-1
Bardóczky - Koll 6:2, 6:1, 6:1
Kiss - Andersen 4:6, 4:6, 6:3, 4:6

A nyitómeccsen a világranglistán 254. Bardóczky Kornél fölényesen, három játszmában legyőzte a rangsorban nem szereplő Helge Kollt. Az első, 32 perces játszmában a hazai játékos a harmadik gémben vette el ellenfele adogatását. Bardóczky az alapvonalról is támadott, kitűnő kereszttenyereseivel és jó ejtéseivel hozta zavarba ellenfelét.

A folytatásban a magyar teniszező csupán egyetlen játékot engedélyezett ellenfelének, akin látszott, hogy lélekben feladta a mérkőzést. A harmadik és egyben utolsó felvonásban Bardóczky már a szép számú közönségnek játszott, és fölényesen nyerte meg a találkozót.

A második összecsapáson a világranglistán 539. Kiss Sebő négy játszmában, nagy küzdelemben vereséget szenvedett a vendégek legjobbjától, Jan Frode Andersentől (211.). Kiss a nyitójátszma elején alaposan meglepte jóval esélyesebb ellenfelét: semmire nyerte saját adogatását, majd azonnal elvette Andersenét, sőt a 3:0-hoz is volt labdája, de nem tudott élni a lehetőséggel.

A hórihorgas, 191 cm magas norvég négy játékot nyert sorozatban - ekkor sokkal gyorsabban és keményebben teniszezett a magyarnál, s végül 40 perc alatt szerzett vezetést. A második szettben is a balkezes északi volt az úr a pályán, már az első gémben elnyerte a magyar adogatójátékát, majd hozta a sajátját: hallatlanul kemény egyenes tenyereseivel, kitűnő szerváival ellenfele hosszú ideig nem tudott mit kezdeni.

Kiss nem adta fel, szívósan küzdött, az elérhetetlen labdákat is megpróbálta visszaadni, 2:5-ről szépített, fordítani azonban már nem tudott. A harmadik játszmában a hazai játékos mindent egy lapra tett fel, bátran támadott, olykor kockáztatott is, hibára kényszerítette ellenfelét, majd 3:2-nél elnyerte ellenfele szerváját, s 35 perc alatt szépített.

A negyedik felvonásban 4:4-ig fej fej mellett haladt a két játékos. Kiss mindent megtett az egyenlítésért, ám 4:5-nél, saját adogatásánál elbizonytalanodott, s ez végzetesnek bizonyult.

A párharc szombaton 13.30 órától a párossal folytatódik. Kiss Sándor, a Davis-kupa-csapat kapitánya szerint a napokig lázas s gyomorrontással bajlódó Kisgyörgy Gergely pályára léphet. "Ezt az orvos is megerősítette. Számítok Kisgyörgyre, csak akkor lehet gond a szereplésével, ha lázasan ébred" - mondta a kapitány.

Kiss Sándor nagyjából elégedett azzal, hogy a nyitó nap után 1-1-re áll a párharc. "Bardóczky Kornél hozta a papírformát, jól játszott, de ezt el is vártam tőle. Kiss Sebőre sem lehet panasz, bár igazából nem volt esélye a győzelemre. De legalább jól kifárasztotta Andersent."

Mandula Petra - Patty Schnyder oldalán - bejutott a párosverseny elődöntőjébe az egyesült államokbeli Stanfordban zajló, 585 ezer dollár összdíjazású tenisztornán. A harmadik helyen kiemelt magyar, svájci kettős a hazai pályán játszó Teryn Ashley, Abigail Spears duót verte két játszmában. Schnyder egyesben is jól szerepelt, és már a nyolc között jár.

A férfi mezőny egy része szintén már a kemény pályás szezonra hangol Los Angelesben, ahol a háromszoros győztes Andre Agassinak nem okozott különösebb gondot a francia Benneteau legyőzése, ezzel az utóbbi 22 meccséből 21-et sikerrel zárt a kaliforniai tornán. Negyeddöntőbeli ellenfele a német Haas lesz, aki bedarálta a dán Carlsent. Két kiemelt is rosszul járt a nyolcaddöntőben, Schalkent a dél-afrikai Moodie, Srichaphant a szabadkártyás amerikai Morrison verte.

Stuttgartban a spanyol házirangadón bámulatos meccset vívott egymással Nadal és Ferrer, a két fiatal majdnem két és fél órán keresztül nyüstölte egymást, végül Ferrer fogadhatta honfitársa gratulációját. Az orosz Davigyenko megmutatta, hogy egy salakmenő ellen is lehet hatékonyan teniszezni, és két játszmában legyőzte Albert Costát, akitől eddig korábban kétszer is kikapott. A másik két párharc argentin-cseh küzdelmet hozott, és mindkétszer a dél-amerikaiak örülhettek.

Hollandiában két chilei és két hazai teniszező jutott a legjobb négybe, az eredmények is a papírformát tükrözik, bár Van Schepingen győzelme a spanyol Martin ellen azért kisebb meglepetés.

WTA-torna, Stanford (585 000, dollár, kemény pálya), egyes, nyolcaddöntő:
Davenport (amerikai, 2.) - Szkavronszkaja (orosz) 6:1, 6:1
Schnyder (svájci, 3.) - Pratt (ausztrál) 6:3, 6:2
Schiavone (olasz, 4.) - Kostanic (horvát) 6:4, 3:6, 7:6 (7-2)
Frazier (amerikai, 6.) - Bartoli (francia) 6:3, 7:6 (7-0)
páros, negyeddöntő:
Mandula, Schnyder (magyar, svájci, 3.) - Ashley, Spears (amerikai) 7:6 (7-5), 6:4

ATP-torna, Amersfoort (375 750 euró, salak),negyeddöntő:
Massu (chilei, 1.) - Behrend (német) 6:2, 6:3
Gonzalez (chilei, 2.) - Andrejev (orosz, 6.) 6:3, 7:5
Verkerk (holland, 4.) - Sanchez (spanyol, 5.) 1:6, 7:6 (7-2), 6:4
van Scheppingen (holland) - Martin (spanyol, 7.) 6:4, 6:2

ATP-torna, Stuttgart (614 750 euró, salak), negyeddöntő:
Gaudio (argentin, 2.) - Novak (cseh, 5.) 6:4, 6:3
Ferrer (spanyol, 11.) - Nadal (spanyol, 14.) 6:3, 6:7 (3-7), 7:5
Davigyenko (orosz, 15.) - Costa (spanyol, 12.) 6:3, 6:4
Canas (argentin) - Stepanek (cseh) 6:4, 6:4

ATP-torna, Los Angeles (380 000 dollár, kemény pálya), 2. forduló:
Agassi (amerikai, 1.) - Benneteau (francia) 7:6 (7-4), 6:2
Morrison (amerikai) - Srichaphan (thaiföldi, 2.) 7:5, 6:4
Moodie (dél-afriaki) - Schalken (holland, 5.)7:6 (7-5), 2:6, 7:5
Haas (német) - Carlsen (dán) 6:2, 6:0

Rusedski zsinórban hetedszer nyert/sport/egyeni/tenisz/20040715pentektol.html?pIdx=1