Vágólapra másolva!
Kótai Mihályra, a Boksz Világalapítvány (WBF) nagyváltósúlyú világbajnokára műtéti beavatkozás vár, amelyet csütörtökön hajtanak végre. A plasztikai sebész a nap folyamán teszi rendbe a bokszoló hosszú ideje gondot okozó bal szemöldökét.

Kótai karrierje során már számos alkalommal szenvedett kisebb-nagyobb sérülést az ominózus területen. A legutóbbi fellépése alkalmával - a Kisstadionban, a Denny Dalton ellen sikerrel megvívott címmeccsén - már az első menetben felszakadt az érzékeny részen a bőr, ami amellett, hogy igen csúnya látványt nyújtott, azzal is fenyegetett, hogy a mérkőzésvezető idő előtt leállítja az összecsapást. Ez szerencsére nem következett be, de immár elkerülhetetlenné vált a műtét.

A profibox.hu információi szerint a világbajnok bokszolónak csütörtökön kell megjelennie a plasztikai sebészeten, ahol a legkorszerűbb eljárással eltüntetik a korábbi sérülések nyomait, és a szemöldökcsontot is lézeres kezelésnek vetik alá. A beavatkozást végző orvos szakvéleménye szerint a világbajnok a műtét után két héttel már kesztyűzhet is.

Kótai az említett kisstadionbeli gálán szerezte meg profi pályafutása 30. győzelmét. A menedzsment tervei szerint a reménybeli 31.-re, tehát a következő mérkőzésére - mely az 5. címvédő összecsapása lesz - még az év vége előtt, egy magyarországi rendezvényen sor kerülhet.