Vágólapra másolva!
Aranyérmet nyert a magyar csapat a férfi párbajtőrözők stockholmi Világkupa-versenyén. A női tőrcsapat Tokióban ezüst-, míg a kardozó Csaba Edina Foggiában bronzérmet szerzett.

A Boczkó Gábor, Fekete Attila, Imre Géza, Kovács Iván összeállítású férfi párbajtőrcsapat a negyeddöntőben a svéd, az elődöntőben pedig az ukrán alakulat ellen nyerve jutott el a fináléig, amelyben remek produkcióval 45-30-ra múlta felül az olaszokat. Egyéniben az ötödikként záró Boczkó szerepelt a legjobban a magyarok közül Stockholmban.

A Tokióban pástra lépő Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella összeállítású női tőrválogatott a döntőben az orosz együttestől kapott ki. A harmadik helyen a dél-koreaiak végeztek. Egy nappal korábban Mohamed diadalmaskodott az egyéni Grand Prix-viadalon, míg Varga kilencedik, Knapek pedig tizenhetedik lett. Két hete Szöulban Varga, egy hete Sanghajban Knapek volt bronzérmes.

A szombat késő estébe nyúló női kard Grand Prix-viadalon a világranglista-vezető amerikai Sada Jacobson bizonyult a legjobbnak, döntőben 15-7-re legyőzve az olasz Alessandra Lucchinót. Csaba Edina bronzérmet szerzett. A vasárnapi csapatversenyben a hatodik helyen végeztek a magyarok. A Csaba, Nagy Orsolya, Varga Dóra, Sznopek Gabriella összeállítású együttes a negyeddöntőben kikapott az ukrán csapattól, majd legyőzte a japánt, végül pedig vereséget szenvedett a francia válogatottól.

Fodor Kende a nyolcadik helyen végzett az Athénban rendezett férfi kard Világkupa-versenyen. A viadalt meglepetésre a 20 éves német Nicolas Limbach nyerte, aki pályafutása első Vk-sikeréért a döntőben az oroszok világklasszisát, Sztanyiszlav Pozdnyakovot verte magabiztosan.