Vágólapra másolva!
Tizenhárom év után ismét kizárólag a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) képviseli a teljes sportágat, így döntött szombati saját, majd közösen megtartott közgyűlésén a női és férfi szertorna, a ritmikus gimnasztika, a gumiasztal, a sportaerobik, az általános torna és a sportakrobatika szakág.

A MATSZ 1992 óta eddig ernyőszervezetként működött, amelynek Szabó András volt az elnöke. A négy szakág pedig alszövetségként élt, külön-külön elnökkel, főtitkárral, apparátussal.

A szombati, tisztújító és alapszabály-módosító közgyűlésen a megjelentek viszont úgy döntöttek a nemzetközi szövetség ajánlására, nem szükséges a különállás, hanem csak a Magyar Torna Szövetség maradjon meg, a többiek pedig betagozódnak alá.

Az új MATSZ-nek változatlanul Szabó András az elnöke, a főtitkár pedig, mivel Forgács Róbert már korábban jelezte távozását, Altorjai Sándor lett. Ő eddig a szertorna szövetség főtitkára és január óta a MATSZ megbízott főtitkára volt.

"A nagyobb szövetségnek nagyobb a súlya és az érdekérvényesítő képessége, és ez a változtatás biztosan jót tesz a tornasportnak" - mondta az MTI-nek Altorjai Sándor.