Vágólapra másolva!
Az ifjúsági versenyzők támogatása, a sportág népszerűsítése a legfőbb célja a Magyar Sakkszövetség Kunos Péter régi-új elnök irányította vezetőségének, s az, hogy a válogatottak minden világversenyen a legerősebb összeállításban üljenek asztalhoz.

Utóbbi a július 29. és augusztus 8. között sorra kerülő göteborgi csapat Európa-bajnokságon nem teljesülhet, mivel Lékó Péter és Polgár Judit a szeptemberi világbajnoki tornára készül - derült ki a szövetség hétfői sajtótájékoztatóján.

Pintér József, a férfiválogatott új szövetségi kapitánya így az Almási Zoltán, Berkes Ferenc, Gyimesi Zoltán, Ruck Róbert és Balogh Csaba összetételű együttesnek szavazott bizalmat, és az első tíz közé kerülést nevezte elvárásnak.

Horváth József, a 2003-as Eb-n második női csapat vezetője Mádl Ildikóra, Vajda Szidóniára, Medvegy Nórára, Gara Anitára és Lakos Nikolettre számít.

Az új lebonyolítási rendszer szerint a nők is - az eddigi kettő helyett - négy táblán mérik össze tudásukat, ami javítja a magyarok esélyeit, mivel öt, közel azonos tudású sakkozóról van szó. Ezzel együtt a cél a legjobb hat közé jutás.