Vágólapra másolva!
Londonban, a Wembley Konferencia Centrumában befejeződött a világranglista hetedik angol Michael Adams és a HYDRA számítógép hatjátszmás mérkőzése. A negyedik parti után már eldőlt az ütközet, a HYDRA megnyerte az első, a harmadik és a negyedik játszmát, így 3,5-0,5-re vezetett. A "tét nélküli" utolsó két játszmában sem kegyelmezett az Abu Dhabi székhelyű Pal csoport fejlesztésű "monstrum". A világ legerősebb gépe 64, egyenként 3 gigahertzes processzoron futott, 16, egyenként 32 gigabájtos memóriával, és még minden csodával felszerelve. Egyetlen másodperc alatt 200 millió lépést elemez, és választja ki a legjobbat a lépésjelöltek közül. Adams kiütéses veresége után a nagymestereknek el kell gondolkodniuk, hogy a jövőben vállalnak-e hasonló meccset.

Hazai pályán szenvedett súlyos vereséget Michael Adams. A világ legerősebb számítógépének tartott HYDRA 5,5-0,5-re győzött az angolok legjobbja ellen, aki a hatjátszmás mérkőzésen nem talált ellenszert a processzorok, a memóriák sokaságával szemben.

Adams a párharc ötödik partijában a spanyol megnyitás egyik ritkább változatával próbálta felvenni a versenyt a masinával, de a taktika hibásnak bizonyult, gyorsan hátrányba került, és ellenállás nélkül vesztett.

A hatodik játszmában Adams végre megnyitási előnyt harcolt ki, de erélytelen játéka miatt a HYDRA megszervezte a védelmet, majd ellentámadásba lendült. Az elgyengült világos vezérszárny, a nagymester állásába betört sötét vezér eldöntötte a parti sorsát.

A párosmérkőzés eredménye:
HYDRA - Michael Adams (angol, 2737) 5,5 - 0,5