Vágólapra másolva!
A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöksége a keddi ülésén elfogadta a kínai Mianjangban sorra kerülő férfi világbajnokságon résztvevő magyar csapat névsorát.

Balzsay Károly szövetségi kapitány fiatal válogatottja szerdán 14.30-kor indul a Ferihegyi reptérről, és pekingi átszállással helyi idő szerint csütörtök este érkezik meg a vb helyszínére. Az utazás előtt a 11 versenyző a Magyar Sport Házában aláírja az "Együtt a doppingmentes magyar sportért" kezdeményezést.

Az együttesben több vb-újonc is helyet kapott, de ott lesz a csapatban többek között a legutóbbi világbajnokság és a 2004-es Európa-bajnokság bronzérmese, az ezúttal 64 kg-ban szereplő Káté Gyula, valamint a tavaly szintén Eb-harmadik Bedák Pál (48 kg) is.

A viadal a szombati megnyitóval veszi kezdetét, az első versenynap vasárnap lesz, míg utoljára egy héttel később lépnek ringbe a legjobbak.

a magyar vb-csapat: Bedák Pál (48 kg), Oltványi Dávid (51), Bedák Zsolt (54), Varga Miklós (57), Dudás Tibor (60), Káté Gyula (64), Szili István (69), Nagy András (75), Szűcs István (81), Darmos József (91), Kurtucz Csaba (+91).