Vágólapra másolva!
Moszkvában, a Szuperbajnokság utolsó fordulója előtt Szergej Rublevszkij egypontos előnnyel vezet. A tizedik fordulóban nehézségek árán remizett Szergej Volkovval. A játéknap meglepetéseként a veretlen Vagyim Zvjagincev a sereghajtó Jevgenyij Tomasevszkijtől szenvedett vereséget. Látványos partiban Alekszandr Motylev legyőzte Jevgenyij Barejevet, nagy a harc az érmes helyezésekért, Dmitrij Jakovenko fél ponttal megelőzi a holtversenyes harmadik négyest. Érdekes francia bonyodalmak vezettek remihez Peter Szvidler és Alekszandr játszmájában. Vlagyimir Kramnyik hatodik döntetlenét könyvelte el, világossal 22 lépésben osztozott meg  a ponton Alekszej Drejevvel.

Nagy meglepetésre a Szuperbajnokság résztvevőinek sorában az Élő-pontszámokat tekintve csak nyolcadik Szergej Rublevszkij egypontos előnnyel vezet az utolsó forduló előtt. A mezőny egyetlen veretlen tagja, a legkevesebb hibával játszik, s az utolsó játéknapon már a döntetlen is bajnoki címét jelentené. A siker kapujában kis híján megbotlott, Szergej Volkov ellen a francia védelemben nem villogott, meg kellett küzdenie a remiért. Elsőként ismét Vlagyimir Karmnyik partija fejeződött be, az orosz világbajnok már a 22. lépés után kínálta a békekötést Alekszej Drejevnek.

Nehéz megmagyarázni, hogy mi történt Peter Szvidlerrel, az első három partiban 2,5 pontot szerzett, azóta hatot remizett és egyszer kikapott. Nem villogott Alekszandr Morozeviccsel vívott játszmájában sem, sötét gyalogot áldozott, a bonyodalmak minőségelőnyéhez vezettek, majd bástyavégjátékban osztoztak meg a ponton. A forduló leglátványosabb küzdelmét Alekszandr Motylev és Jevgenyij Barejev meccse hozta. Motylev a fejletlen sötét hadállást kihasználva tisztet áldozott, anyagi előnyös végjátékra egyszerűsített, a különböző színű futók ellenére megnyerte a csatát. Barejevnek ez már a harmadik veresége volt. Nagyon gyenge napot fogott ki Vagyim Zvjagincev, a sereghajtó Jevgenyij Tomasevszkijtől kapott ki. Az eredmények kedvezően alakultak Dmitrij Jakovenko számára, így a második helyen az Élő-pontszámát tekintve csak kilencedik nagymester.

A 10. forduló eredményei:
Szvidler (2740) - Morozevics (2707) döntetlen (Francia védelem, 43)
Motylev (2632) - Barejev (2675) 1 - 0 (Caro-Kann védelem, 68)
Tomasevszkij (2564) - Zvjagincev (2659) 1 - 0 (Angol megnyitás, 40)
Rublevszkij (2652) - Volkov (2614) döntetlen (Francia védelem, 32)
Jakovenko (2644) - Halifman (2653) döntetlen (Spanyol megnyitás, 28)
Kramnyik (2740) - Drejev (2694) döntetlen (Vezércsel, 22)

A bajnokság állása:
1. Rublevszkij 7 pont
2. Jakovenko 6
3-6. Barejev, Morozevics, Szvidler és Zvjagincev 5,5
7-8. Kramnyik és Motylev 5
9-10. Drejev és Halifman 4
11-12. Tomasevszkij és Volkov 3

Az utolsó forduló párosítása:
Drejev - Szvidler
Morozevics - Motylev
Barejev - Tomasevszkij
Zvjagincev - Rublevszkij
Volkov - Jakovenko
Halifman - Kramnyik