Vágólapra másolva!
Hazatért Sierra Nevadából a magyar úszóválogatott, pontosabban annak a "fiatalabbik fele": a csapatban elsősorban a tavalyi, margitszigeti ifjúsági Európa-bajnokságon remeklő versenyzők kaptak helyet, akik persze berobbanhatnak a felnőttek élmezőnyébe is a nyári, margitszigeti Európa-bajnokságon. 

Güttler Károly ifikapitány elmondta, az összetartás történelmi jelentőségű abból a szempontból, hogy most első ízben utazhattak el háromhetes magaslati edzőtáborba.

"Korábban mindig két hétre mentünk, de az edzők kérték, legyen egy harmadik hét is, mert akkorra lehet igazán erős munkát végeztetni úgy, hogy a versenyzőknek is könnyebb teljesíteni, és hála a szövetségnek meg persze az úszócsapat támogatóinak, nem okozott gondot a kérés teljesítése" - magyarázta a kétszeres olimpiai ezüstérmesből lett szakvezető.

Güttler szerint rendkívül jól sikerült az edzőtábor, amelyhez nehezen találhattak volna jobb helyszínt a tengerszint felett 2320 méteren fekvő Sierra Nevadánál. Az 1992-es barcelonai olimpia előtt épült edzőtáborban minden együtt van: minőségi szálláshely, tökéletes körülmények a felkészüléshez (uszoda szaunával, pezsgőfürdővel, erősítőterem).

"Vitamindús táplálék, ráadásul gyönyörű idő: azt a két napot leszámítva, amikor szakadt a hó, a napon tizenöt fok volt, azaz tényleg fantasztikus helyen készültünk. Az biztos, az itt elvégzett alapozó munkának ki kell tartania a szezon végéig" - összegzett Güttler Károly.

Elmondta még, hogy a "húzóemberek" közül mindenki jól teljesített, így az olimpiai ezüstérmes Gyurta Dániel, valamint az ifi Eb-n és a felnőtt vb-n is remekül helytálló Jakabos Zsuzsa is, bár Güttler leginkább a tavaly júliusi korosztályos Európa-bajnokság mindkét vegyesúszó-számát megnyerő Verrasztó Dáviddal volt elégedett.