Vágólapra másolva!
A plovdivi ökölvívó Európa-bajnokság szerdai negyeddöntőjében az 54 kg-ban szereplő Bedák Zsolt nagyszerű teljesítménnyel legyőzte az ukrán Olekszander Kiricsenkót, így már biztosan éremmel zárja a kontinensviadalt. Bedák Pál (48 kg) és Kurtucz Csaba (+91) vereséget szenvedett, Szellő Imre (81 kg) pedig sérülése miatt búcsúzott az Eb-től.

Az idősebb Bedák fivér kedden óriási csatában győzte le az örmény Gabriel Tolmajant a nyolc közé jutásért, így nagy kérdés volt, mennyit vett ki belőle az a csata az ukránok világbajnoki bronzérmese elleni meccs előtt. A szerdai összecsapás alapján úgy tűnt, nem sokat, hiszen Szántó Imre tanítványa ismét remekelt, és 36-19-re győzött.

"Sokáig szoros volt a meccs, két menet után még döntetlenre álltak, de a harmadik periódustól Zsolt uralta a ringet, egyszer meg is rendítette riválisát, majd biztosan győzött" - mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány.

"A nézőknek nagyon tetszett a mérkőzés, amelyen Zsolt a harmadik menet második felétől egyszerűen kisöpörte az ukránt a ringből" - nyilatkozta elégedetten Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke.

Bedák Pál (48 kg) és Kurtucz Csaba (+91) ugyanakkor vereséget szenvedett, s ezzel a két magyar bokszoló számára befejeződött a kontinensviadal. Bedákot az orosz David Ajrapetyán győzte le 34-25-ös pontozással, míg Kurtucz a második menetben döntő fölénnyel kapott ki a bolgár Kubrat Pulevtól.

"Nagyon jól felkészült az orosz bokszoló Paliból" - árulta el Balzsay kapitány. "Bedáknak kétszer is sikerült egy pontra megközelítenie, de a vezetést nem tudta megszerezni. Bár nem volt kilenc pontnyi különbség a két ökölvívó között, az orosz megérdemelten nyert, mert ma ő volt a jobb. Kurtucz vereségére sajnos lehetett számítani, szerintem kicsit gyorsan kipontozták, de erősebb volt az ellenfele, ez nem vitás."

Szellő Imre sérülése miatt a mérkőzésvezető az első menetben beszüntette a 81 kg-os magyar bokszoló összecsapását az ukrán Izmail Szilah ellen. Szellőt leléptették, ellenfele bejutott a legjobb négy közé.

"Nagyon sajnálom Imrét" - vallotta be a meccs után a magyarok szövetségi kapitánya. "Az első menet nagyon szoros volt, 4-3-ra vezetett az ukrán bokszoló, amikor pár másodperccel a gong előtt összefejelt a két srác. Imrének csúnyán elkezdett vérezni az orra, a mérkőzésvezető nem tehetett mást, a leléptetés mellett döntött. Véletlen baleset volt, senkit nem lehet hibáztatni."

Csütörtökön két magyar bokszoló, Káté Gyula (64 kg) és Darmos József (91 kg) lép kötelek közé a negyeddöntőben.