Vágólapra másolva!
Egy héttel Rácz Félix bokszmenedzser visszavonulása után Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke jelezte, saját profi klub létrehozásán dolgozik.

"Még nem teljesen százszázalékos a siker, mert még folynak a tárgyalások. Ez nemcsak egy istálló, hanem egy menedzseriroda is lenne egyben, amelyet azzal a céllal szeretnénk létrehozni, hogy a tehetséges magyar versenyzők ne vesszenek el az ökölvívás számára. A megszűnt Felix Promotion öklözőit átvennénk, de mások számára is nyitott lenne a klub" - nyilatkozta Csötönyi Sándor, aki hozzátette: a MÖSZ két alelnöke, Károlyfi László és Simon Péter is támogatja a Csötke Promotions néven létrejövő vállalkozást, valamint négy-öt további tőkeerős befektető is jelezte már, hogy komolyan érdekli a terv.

A sportvezető, aki az európai szövetség első alelnöke, elmondta továbbá, hogy egy profi csapatot szeretne összehozni, amellyel nagy gálákat lehet majd szervezni. Hangsúlyozta, hogy a közvetítések kérdését is meg kell oldani, hozzátéve, hogy a Rácz Félix gáláit képernyőre tűző tv2 elsőbbséget élvez a tárgyalások során.

"Pontosan nem tudom megmondani, hogy mikor alakulhat meg ténylegesen a klub, mindenesetre, a tárgyalások folynak, s remélem, más befektetők is jelentkeznek majd. Azt gondolom, nem kell kapkodnunk" - így Csötönyi.

Rácz Félix múlt kedden jelentette be, hogy kivonul a sportágból, versenyzői - köztük világ- és Európa-bajnokok - szabadon távozhatnak más bokszistállókhoz. "Eddig a magánéletemet áldoztam fel a cégem érdekében, most viszont a cégemet áldozom fel a magánéletemért" - kommentálta akkor döntését Rácz a profibox.hu-nak.

A menedzser nevéhez 65 rendezvény szervezése fűződik.