Vágólapra másolva!
Kedden este a férfiak csapatversenyében a kínaiaké lett az aarhusi tornász világbajnokságon kiosztott első aranyérem. A Magyar Torna Szövetség információi szerint versenyzőink leszereplése ellenére a jövő évi stuttgarti vb-n két férfi és egy női indulónk megszerezheti a pekingi olimpiai kvótát, de ehhez Berki Krisztiánnak világbajnoki aranyéremre van szüksége.

A férfi csapatverseny selejtezőjéből Kína, Japán, Oroszország, Románia, Kanada, Németország, Svájc és Fehéroroszország jutott be a döntőbe ebben a sorrendben, ám a fináléban mindenki tiszta lappal indult. Magyar érdekeltséget is feljegyezhettünk, mert a svájci együttes vezetőedzője már évek óta Király Sándor, s Bordán Csaba személyében még egy honfitársunk segíti a helvétek felkészülését.

A papírforma kínai-japán versenyfutást ígért az aranyéremért, ám két szer után az utolsó két helyen álltak a favoritok, talajon és lólengésben is rontottak. A kínaiaktól lólengésben még világbajnoki címvédő Hsziao Csün is leesett a szerről. Négy forduló után azonban rendeződni látszódtak az erőviszonyok, ekkor Oroszország, Kína, Japán volt az első három sorrendje. S a kínaiak remekül hajráztak, mert végül az oroszok és a japánok előtt megnyerték a világbajnokságot.

Férfiak, csapatverseny:
1. Kína 277,775
2. Oroszország 275,400
3. Japán 274,800
4. Románia 272,225
5. Fehéroroszország 272,050
6. Kanada 270,350
7. Németország 270,025
8. Svájc 268,025.