Vágólapra másolva!
A Magyar Torna Szövetség idén először közösen, összevont formában rendezi meg az égisze alá tartozó olimpiai sportágak mesterfokú bajnokságát. A hét végi esemény helyszíne Szombathelyen az idén felépült Aréna Savaria sport- és szabadidő csarnok lesz.

Pénteken a szertornászoknál eldől a csapatbajnokság, valamint az, hogy ki lesz az a 14-14 férfi és női versenyző, aki a szombaton kezdődő és vasárnap folytatódó versenyeken is részt vehet. A férfiaknál indul a lólengésben Európa-bajnok Berki Krisztián (KSI), a talajon vb-bronzérmes Gál Róbert (KSI), továbbá neveztek a férfi felnőtt és ifjúsági válogatott keretek tagjai, akik a Bp. Honvéd, az FTC Ybl Tervező, a KSI és a győri Bercsényi DSE által indított csapatokban lépnek a szerekhez. A nők versenyében találkozhatunk Szombathely városának "üdvöskéjével", Gombás Laurával (Delfin SI), aki már Világkupát is nyert, a visszavonulófélben lévő Szarka Krisztinával (KSI), valamint a Hungarotel TC, a Postás-Matáv és az FTC Floriol csapataival.

Szombaton a férfi és női tornászok az összetett bajnoki címért vetélkednek. A gumiasztal versenyen az év során legeredményesebb nyolc férfi és hét női versenyző mutatja be gyakorlatát. Ez a hazánkban még fiatal sportág 2000-ben, Sydneyben mutatkozott be az ötkarikás játékokon, és immáron hivatalos sportága az olimpiának. Versenyzőink az elmúlt három évben komoly fejlődésről tettek tanúbizonyságot. A nézők a ritmikus gimnasztika szakág legjobb junior versenyzőinek gyakorlatait is figyelemmel kísérhetik a szerenkénti döntőkben, az utánpótlás kiválóságai kötél, karika, buzogány és szalag gyakorlatok bemutatásával színesítik a rangos eseményt.

A vasárnap a szertorna jegyében telik; a férfiaknál a hat szer (talaj, lólengés, gyűrű, ugrás, korlát nyújtó), a nőknél pedig a négy (ugrás, felemáskorlát, gerenda, talaj) szerenkénti döntőivel.

A mesterfokú bajnokság programja pénteken 15.30-kor, szombaton 15 órakor, vasárnap 9.30-kor kezdődik Szombathelyen.