Vágólapra másolva!
Remekül zárult magyar szempontból a jubileumi, 50. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékverseny, mivel a 11 súlycsoportból hatban hazai siker született.

A debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban minden adott volt a kiváló hangulatú viadalhoz, hiszen nyolc magyar lépett a kötelek közé a finálékban, a helyiek pedig szinte teljesen megtöltötték az arénát. Noha két döntőt visszalépések miatt nem rendeztek meg, a "maradék" kilencre azért nem lehetett panasz, legalábbis a versenyzők teljesítményére semmiképpen sem.

A hazai bokszolók közül mindenki hozta, amit elvártak tőle, sőt, talán a reméltnél is jobban szerepeltek, hiszen magyar öklöző csak honfitársával szemben hagyta el vesztesen szorítót.

A világbajnoki ezüstérmes Bedák Pál (48 kg) román Poczo elleni csatája nyitotta a programot. A kispesti bokszoló nem okozott csalódást, végig jobb volt ellenfelénél, arról pedig nem ő tehetett, hogy riválisának edzője a talán valóban túlzottnak nevezhető pontkülönbség láttán feladta a küzdelmet. A visszalépés miatti kissé feszült hangulatot Pál bátyja, Zsolt (54 kg) kiváló produkcióval oldotta, esélyt sem adott a szintén román Stannak.

Az 57 kg-ban a kínai vb-n is szerepelt Varga Miklós Kemény Jánossal mérkőzött meg az aranyéremért. A két junior korú tehetség a nap legjobb mérkőzését vívta. Őszinte, rengeteg ütéssel tarkított meccsüket végül a hajdusámsoni Varga öt ponttal nyerte kissé vitatható módon.

A 64 kg magyar-magyar csatája a papírformának megfelelően a 2003-ban vb-bronzérmes Káté Gyula sikerét hozta. A győzelmet azonban itt is beárnyékolta egy picit, hogy Bacskai Balázst edző-édesapja, Bacskai István visszaléptette a második menet után.

Ezt követően Szili István (69 kg) biztosan verte a török Koroglut, az utolsó magyar, a Mianjangban negyeddöntős Darmos József pedig a horvát Dipalót győzte le. A kétszer is megintett Darmos ugyanakkor a nézők szerint csak a pontozóknak köszönhetően nyert, ezért az eredményhirdetésnél végig fütyültek.

A magas színvonalú viadal legjobb öklözője Bedák Pál, míg legharcosabbja Káté Gyula lett.

eredmények, döntők
48 kg:
Bedák Pál - Poczo (román) - a harmadik menet után Poczo feladta

51 kg:
Samoilenco (moldovai) - Bradley (ausztrál) 27-14

54 kg:
Bedák Zsolt - Stan (román) 37-8

57 kg:
Varga Miklós - Kemény János 37-32

60 kg:
Noreddind Mir (iráni) -Truscaalexandru (román) - Truscaalexandru visszalépett

64 kg:
Káté Gyula - Bacskai Balázs - a második menet után Bacskai feladta

69 kg:
Szili István - Koroglu (török) 34-18

75 kg:
Aydogan (török) - Usik (ukrán) 21-11

81 kg:
Pojacka (ukrán) - Gunes (török) - Gunes visszalépett

91 kg:
Darmos József - Dipalo (horvát) 22-14

+91 kg:
Köber (német) - Johnson (indiai) 18-13.