Vágólapra másolva!
Négy magyar versenyző közül három győzelemmel kezdett a Plovdivban zajló ökölvívó Európa-bajnokságon.

Darmos József pénteken szerb-montenegrói ellenfelét a második menetben ütötte ki, míg Kelemen Balázs ukrán riválisával szemben a harmadik menetben szenvedett technikai KO-t. Szombaton már nem hibáztak a mieink, Kurtucz Csaba és Szellő Imre is nyert: előbbi a plusz 91 kg-osok között svájci Nikola Vujasinovicot győzte le, utóbbi pedig a 81 kg-os kategóriában cseh Petr Novotny ellen bizonyult jobbnak döntő fölénnyel.

"Nagyon jól bokszoltak a fiúk, elégedett vagyok" - nyilatkozta Balzsay Károly szövetségi kapitány.

Ezzel véget értek a selejtezők: vasárnap a nyolcaddöntőben bemutatkozik a világbajnoki ezüstérmes Bedák Pál (48 kg), valamint Szili István (69). Ugyanakkor kötelek közé lép Darmos József (91) és Kurtucz is.

A csapat legnagyobb esélyesei közül a fiatalabbik Bedák testvér román ellenféllel kezd, bátyja, Zsolt (54 kg) örménnyel, a 2003-ban vb-harmadik Káté Gyula (64) finnel, míg Szili István szintén örmény versenyzővel méri össze tudását.

"Nem rossz a sorsolás, persze lehetett volna könnyebb, de akár nehezebb is" - foglalta össze röviden a véleményét Balzsay Károly szövetségi kapitány.