Vágólapra másolva!
Négymenetes gálameccsekből álló világ körüli turnéra indul a súlyosan eladósodott Mike Tyson, aki először október 20-án, a veterán Corey Sanders ellen bokszol az Ohio állambeli Youngstownban.

A sorozatot szervező promóter, Sterling McPherson korábban járt már Tysonnal Kínában, Írországban és Ausztráliában is , ahol meggyőződhetett a korábbi vitathatatlan nehzézsúlyú világbajnok népszerűségéről. "Tyson minden idők egyik legnagyobb bajnoka, mi pedig megadjuk a lehetőséget rajongóinak, hogy újra láthassák őt bokszolni" - mondta McPherson. A beharangazott világ körüli turné további állomásairól egyelőre nincsenek információk.

A youngstowni gála azonban nemcsak Tyson miatt lesz érdekes, itt lép ugyanis szabadulása óta először szorítóba Paul Spadafora. A veretlen könnyűsúlyú öklöző (38 győzelem, 15 KO) 13 hónapot töltött börtönben, amiért egy dulakodás során mellkason lőtte barátnőjét. Az összesen két év kihagyás után visszatérő Spadafora ellenfele a profik között még csak három mérkőzést vívott Juan McPhereson lesz.