Vágólapra másolva!
A selejtezőben érdekelt három magyar közül Gubacsi Zsófia után, a második fordulóban Szávay Ágnes és Nagy Kyra is kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, Melbourne-ben.

A világranglistán 185. Szávay a torna honlapja szerint 6:4, 6:4-re kapott ki a 21. helyen kiemelt, amerikai Ahsha Rolle-tól, míg a 20-adikként rangsorolt Nagy Kyra (137.) csak három játékot tudott nyerni az argentin Jorgelina Cravero ellen.

Ezzel eldőlt, hogy csak egy magyar lesz az év első Grand Slam-tornájának főtábláján, az alanyi jogon odakerült Czink Melinda (105. a világranglistán), aki a nyitókörben a spanyol Virginia Ruano Pascuallal (67.) kezd.

Eredmények, női selejtező, 2. forduló:
Cravero (argentin) - Nagy (20.) 6:1, 6:2
Rolle (amerikai) - Szávay 6:4, 6:4

A férfiaknál és a nőknél is könnyen verhető ellenfeleket kaptak az első kiemeltek. A férfiaknál a világelső svájci Roger Federer a 83. helyen álló német Björn Phauval találkozik, míg a második spanyol Rafael Nadal az amerikai Robert Kendrickkel (90.) csap össze. Valamivel érdekesebbnek ígérkezik a két korábbi döntős, a ciprusi Markosz Bagdatisz és a német Rainer Schüttler meccse, az amerikai James Blake és a spanyol Carlos Moyá párharca pedig azért lesz különleges, mert a két kiválóság a jelenleg zajló sydneyi torna fináléjában is megmérkőzik.

A nők mezőnyében a világelső belga Justine Henin-Hardenne távolmaradása miatt az élen rangsorolt orosz Marija Sarapova a francia Camille Pint (61.) kapta, míg utóbbi honfitársa, Amelie Mauresmo (2.) az amerikai Shenay Perryvel (45.) száll szembe. A kényszerpihenője miatt nem kedvezményezett amerikai Serena Williams a 27. kiemelt olasz Mara Santangelóval találkozik, az egyedüli magyarra, Czink Melindára (105.) pedig a spanyol Virginia Ruano Pascual (67.) vár.

A nyitókör érdekesebb párosításai, férfiak:
Federer (svájci, 1.) - Phau (német)
Nadal (spanyol, 2.) - Kendrick (amerikai)
Ljubicic (horvát, 4.) - Fish (amerikai)
Blake (amerikai, 5.) - Moyá (spanyol)
Bagdatisz (ciprusi, 11.) - Schüttler (német)
Szafin (orosz, 26.) - Becker (német)

nők:
Sarapova (orosz, 1.) - Pin (francia)
Mauresmo (francia, 2.) - Perry (amerikai)
Clijsters (belga, 4.) - Bardina (orosz)
Hingis (svájci, 6.) - Dechy (francia)
S. Williams (amerikai) - Santangelo (olasz, 27.)
Czink Melinda - Ruano Pascual (spanyol)