Vágólapra másolva!
Brian Joubert sikere után jégtáncban is francia győzelem született a varsói műkorcsolya Eb-n, az original program után vezető Delobel, Schoenfeleder kettős állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

A kűr előtt Delobelék mögött az orosz Domnyina, Sabalin duó állt a második, a bolgár Denkova, Sztaviszki egység a harmadik helyen, és a sorrend az élen már nem is változott. Ami egyébként nem sokon múlt, mert a szabadkorcsolyázásban az oroszok voltak a legjobbak, és a végelszámolásnál mindössze harmincegy század pont hiányzott nekik ahhoz, hogy ők nyerjenek.

A franciák pályafutásuk legnagyobb sikerért érték el, hiszen korábban csak egyszer álltak dobogón világversenyen, a 2005-ös Eb-n bronzérmesek voltak. De a 2003-ban junior vb-aranyérmes Domnyináék is jelentősen előreléptek, ők eddig még csak hatodik helyig jutottak a felnőtt kontinensbajnokságokon. Denkováék viszont aligha elégedettek a bronzéremmel azok után, hogy tavaly ők voltak a világbajnokok, s az elmúlt év végén a Grand Prix-döntőt is megnyerték.

A verseny végére még jutott egy kisebb dráma: a Faiella, Scali olasz kettős kűrjében egy alkalommal a hölgy is megpróbálta megemelni a partnerét, de a fejére ejtette, s a duó a negyedik helyről visszaesett a hatodikra.

A Nagy Zsuzsanna, Elek György kettős a 20. helyen végzett. A Hoffmann Nóra, Elek Attila duó sérülés miatt a kűr előtt a 7. helyről kénytelen volt visszalépni, s Elek Attila lábtörése miatt márciusban a tokiói világbajnokságot is ki kell hagynia.

Jégtánc, végeredmény:
1. Delobel, Schoenfelder (francia) 199,47
2. Domnyina, Sabalin (orosz) 199,16
3. Denkova, Sztaviszki (bolgár) 193,73
4. Hohlova, Novickij (orosz) 175,76
5. S. Kerr, J.Kerr (brit) 171,90
6. Faiella, Scali (olasz) 170,26
... 20. Nagy Zsuzsanna, Elek György 120,23