Vágólapra másolva!
Az orosz Szultan Ibragimov megfosztotta a Boksz Világszervezetnél (WBO) birtokolt nehézsúlyú övétől Shannon Briggset, miután az Atlantic Cityben rendezett címmérkőzésen egyhangú pontozással jobbnak bizonyult amerikai riválisánál. Briggs novemberben ült a szervezet királykategóriájának trónjára és ez volt az első címvédő meccse.

A 32 éves Ibragimovot mindhárom pontozó jobban látta - 119-109, 117-111 és 115-113 arányban -, s így 21. sikerét aratta a profik között. A 35 esztendős és ellenfelénél 23 kilóval nehezebb Briggs ötödik kudarcát szenvedte el.

Az összecsapást eredetileg március 10-re, New Yorkba, a Madison Square Gardenbe tervezték, de a címvédő tüdőgyulladása miatt halasztani kellett. Briggs a mérkőzés után azt mondta: még most sem teljesen egészséges.

"Mindenféle antibiotikumot szedek, az utóbbi két hétben nem is tudtam edzeni. Tulajdonképpen nem is akartam most bokszolni, de féltem, hogy ha ismét lemondom a meccset, akkor beperelnek és elveszik az övemet" - fogalmazott.

Ibragimovot ugyanakkor nem nagyon érdekelte riválisa egészségi állapota: "Shannon Briggs nagyon kemény fickó, óvatosan és tisztelettel harcoltam ellene, és megérdemelten lettem én a bajnok."

Ibragimov győzelmével mind a négy nagy szervezetnél a szovjet utódállamok képviselője birtokolja a nehézsúly övét: az ukrán Vlagyimir Klicsko az IBF-nél (Nemzetközi Bokszföderáció), a kazah születésű orosz Oleg Maszkajev a WBC-nél (Boksz Világtanács), az üzbég Ruszlan Csagajev pedig a WBA-nél (Boksz Világszövetség) világbajnok.