Vágólapra másolva!
Miguel Cotto a 11. menetben technikai KO-val legyőzte Zab Judah-t New Yorkban, ezzel megvédte váltósúlyú címét Bokszvilágszövetségnél (WBA).

A 26 éves Puerto Ricó-i öklöző harmincadik profi meccsén is veretlen maradt, míg amerikai kihívója 34/5-re rontotta mérlegét. A találkozót több mint 20 ezer néző látta a Madison Square Gardenben.

A lengyel Tomasz Adamek lett az IBO világszervezet cirkálósúlyú bokszvilágbajnoka, miután a kategória üres trónjáért kiírt meccsen leléptetéssel nyert a panamai Luis Pineda ellen.

Adamek, aki a szombati csata hetedik menetében vetett idő előtt véget a küzdelemnek, 32-1-re javította mérlegét, amelyet egyetlen vereség csúfít: februárban győzte le őt egyhangú pontozással az amerikai Chad Dawson. Most viszont a Nemzetközi Boksz Szervezet (IBO) vb-övének birtokosaként hagyhatta el a szorítót. Pineda statisztikája 21-6-ra romlott a vereséggel.

A lengyel öklöző, akit Erdei Zsolt egyik lehetséges riválisaként is emlegettek korábban, a WBC világszervezetnél volt már világbajnok, méghozzá a magyar klasszis súlycsoportjában, félnehézsúlyban.

A katowicei boksztorna egy második jeles meccsén a lengyelek ex-világcsúcstartója, a nehézsúlyú Andrzej Golota két évi távollét után sikeresen tért vissza a ringbe, az amerikai Jeremy Bates felett diadalmaskodva. Golota kezdettől uralta a meccset, egyik ütése nyomán a második menetben Batesnek a szeme felszakadt, és bár ekkor még folytatni tudta a harcot, a lengyel rövid úton a leléptetés sorsára juttatta. Golota 39. győzelmét aratta 6 vereség és egy döntetlen mellett, míg Bates hasonló mutatója 21-14-1-re módosult.