Vágólapra másolva!
Nem az eredetileg várt, francia Alban Mothie, hanem az angol Marcus Portman (16-5-1, 2 KO-TKO) lesz a negyedik címvédésére készülő Matolcsi József (26-9, 18) ellenfele a wolverhamptoni Civic Hallban július 20-án rendezendő gálán.

A Polish Boxing Promotion magyar nagyváltósúlyú bunyósa 2007-ben már harmadszor húz kesztyűt a WBF (Boksz-világalapítvány) világbajnoki övéért, korábban a grúz Koba Karkasadzét a nyolcadik, az argentin Ignácio Lucero Fragát pedig az első menetben intézte el.

A karrierje harmadik címmeccsét vívó (eddig egy-egy győzelem és vereség a mérlege) Portmannel vélhetően nem lesz ilyen könnyű dolga, az angolt csak három öklözőnek sikerült megrendítenie.

A legutóbbi négy meccsét pontozással megnyerő kihívót Matolcsi edző-menedzsere, Veres László ráadásul testközelből is ismerheti, hiszen Portman korábban kesztyűzött egykori tanítványával, a már visszavonult Kótai Mihállyal is.

"Trükkös kis bokszoló, akiben megvan minden, ami a brit bokszolókat jellemzi. Szívós, hajtós, kemény srác" - jellemezte Portmant Veres László.