Vágólapra másolva!
Október 12-én Matolcsi József visszaszerezheti a brit Marcus Portmantől a Boksz Világalapítvány (WBF) nagyváltósúlyú világbajnoki övét.

A profibox.hu szaklap értesülése szerint az összecsapást az angliai Peterlee-ben rendezik meg. A két öklöző július 20-án, szintén Angliában, Wolverhamptonban találkozott, akkor Matolcsi megsérült, a mérkőzésvezető pedig félbeszakította a küzdelmet, és kihirdette a kihívó technikai KO-sikerét.

Matolcsi profi pályafutása során 26 meccset nyert és 10-szer kikapott, míg Portman 17-szer diadalmaskodott, ötször vereséget szenvedett és egyszer döntetlenre végzett.

A nagyközépsúlyú Balzsay Károly három évvel meghosszabbította szerződését az Universum Box-Promotion csapatával.

A monokli.com című szaklap értesülése szerint a Boksz Világszervezet (WBO) ranglistáján a tizedik helyen álló magyar ökölvívó legközelebb november 24-én, Drezdában fog kötelek közé lépni. Ezen a gálán Erdei Zsolt félnehézsúlyú világbajnok és Bedák Zsolt is szerepel.

A 28 éves Balzsay legutóbb június 16-án, Budapesten bokszolt, és kiütéssel győzött a brazil José Hilton Dos Santos ellen, és ez volt profi pályafutása 16. sikere.