Vágólapra másolva!
Felemás sikerrel szerepeltek a magyarok a 14. férfi ökölvívó-világbajnokság második napján: Szili István (75 kg) és Darmos József (91 kg) bejutott a legjobb 32 közé, Kurtucz Csaba (+91 kg) és Rácz Sándor (57 kg) azonban búcsúzott.

A szerda esti programban a "nehézfiúk" léptek szorítóba a szeles városban. A legsúlyosabbaknál Kurtucz Csaba, a nyíregyházaiak rutinos bokszolója keveset csillantott fel képességeiből, mivel a Pánamerikai Játékok ezüstérmese, a venezuelai José Payares nem engedte.

Az alacsony színvonalú összecsapáson a dél-amerikai valamivel jobb volt, Kurtucz bátortalanul bokszolt, így megérdemelten maradt alul. Némi meglepetésre a nehézsúlyú Darmos József is bizonytalanul kezdett félelmetes izomzatú Azea Augustana ellen, de aztán a harcmodorát ügyesen variálva felülkerekedett a haiti versenyzőn.

Már-már legendás balhorgai szépen ültek, s a vége nagyon sima mérkőzés lett. Ezzel két nap után négy győzelem és két vereség a magyar mérleg - ez Csötönyi Sándor, az MÖSZ elnöke szerint is remek kezdés.

Eredmények, a 32 közé jutásért:
57 kg: Ángel Rodríguez (venezuelai) - Rácz Sándor 20-7
75 kg: Szili István - Markember Pierre (guyanai) 23-7
91 kg: Darmos József - Azea Augustana (haiti) 19-6
+91 kg: José Payares (venezuelai) - Kurtucz Csaba 12-7