Vágólapra másolva!
A házigazda magyar csapat nyerte meg a Pestszentimrei Sportkastélyban zajló cselgáncs Szaszaki Kicsiszaburo-kupát a japán válogatott ellen, miután összesítésben 6-4-re nyert.

A legkisebbeknél (60 kg) a junior vb-ezüstérmes Burján László az első körhöz hasonlóan döntetlent ért el Koszuke Murajama ellen, majd 66 kg-ban Ungvári Attila - a vb-harmadik Ungvári Miklós öccse - 2:22 percnél ügyes leszorítással verte meg másodszor is Hirosi Jokogucsit (1-0).

A 73 kg-osok között Madarász Attila előbb kokát, majd vazarit dobott Dajszuke Csibán, akit így ismét legyőzött (2-1). Ifj. Nagysolymosi Sándor a 81 kg-ban minimális különbséggel, kokával maradt alul Sin Norikanéval szemben (2-2), ezután Farkas Bálint váltótársa, Ledényi Levente sem bírt 90 kg-ban Sun Szajtóval: egy-egy kokával döntetlenre végeztek.

A mezőny legnagyobb sztárja, az utoljára 2005-ben válogatott Kovács Antal (100 kg) a nála másfél évtizeddel fiatalabb Akinori Hongóval szállt szembe, akit előbb megintettek, majd jukóra dobta a paksi klasszist. A hajrában "Atom Anti" az első meccsen győzelmet hozó karfeszítést kezdeményezett, ám riválisa kibújt ebből és nyert (2-3).


A párharc zárófelvonásában (+100 kg) Csizmadia Zoltán egy perc elteltével jukóhátrányba került Takeru Szato ellen, ám újabb egy perc múlva csodás lábsöpréssel nyert, így a második forduló 3-3-mal zárult.

A hazai válogatott az első és második körben aratott 3-2-es sikerével összesítésben 6-4-re diadalmaskodott, így elhódította az első alkalommal kiírt Szaszaki-kupát.