Vágólapra másolva!
A szerb Jelena Jankovic simán nyert, honfitársa Ana Ivanovic nehezebben győzött, és mindketten bejutottak a legjobb négy közé a francia nyílt teniszbajnokságon. Előbbi a cseh Nicole Vaidisovát verte két szettben, míg utóbbi a tavaly döntős orosz Szvetlana Kuznyecovcát búcsúztatta három játszmában. Legközelebb várhatóan még nehezebb dolguk lesz, az első helyen kiemelt Justine Henin és a másodikon rangsorolt Marija Sarapova ugyanis magabiztos játékkal lépett tovább. A férfiaknál Federer-Davigyenko elődöntő lesz.

A belga címvédő könynedén verte a vártnál többet hibázó amerikai Serena Williamst, míg az orosz teniszező 1 óra 18 perc alatt búcsúztatta honfitársát, Anna Csakvetadzét. Henin Jankoviccsal, míg Sarapova Ivanoviccsal játszik a döntőbe jutásért.

Forrás: MTI
Kuznyecova volt az egyetlen negyeddöntős, aki alacsonyabban rangsorolt ellenféltől kapott ki

A férfiaknál az első helyen kiemelt Roger Federer bejutott az elődöntőbe, miután négy játszmában legyőzte a kilencedikként rangsorolt spanyol Tommy Robredót. A 2:02 óra alatt diadalmaskodó svájci világsztár - aki nyolcadik találkozójukon is megverte riválisát - csak a második felvonásban ingott meg, ám az idei Roland Garroson elbukott első szettjét követően már ellenállhatatlan volt, és mindössze három gémet vesztett.

Federer a 7:5-re megnyert nyitánnyal egyben új rekordot is felállított, ugyanis sorozatban 36. játszmáját nyerte meg Grand Slam-tornán, ezzel megelőzte a 35-tel eddig vele társbérletben csúcstartó John McEnroe-t.

A negyedik helyen kiemelt Nyikolaj Davigyenko sima mérkőzésen verte az argentin Guillermo Canast, így a 26 éves orosz kiválóság lesz Federer következő ellenfele.

A szerdai negyeddöntőkben a címvédő Rafael Nadal az 1998-ban diadalmaskodó, ugyancsak spanyol Carlos Moyával, míg a szerb Novak Djokovic az orosz meglepetésemberrel, Igor Andrejevvel száll szembe.

Tóth Bence Gyula a juniorversenyen bejutott a nyolcaddöntőbe, miután nagy csatában, 2 óra 40 perc alatt, három játszmában nyert a fehérorosz Andrej Karacsenya ellen. Tóth következő ellenfele a mexikói Cesar Ramirez lesz.

női egyes, negyeddöntő:
Henin (belga, 1.) - S. Williams (amerikai, 8.) 6:4, 6:3
Sarapova (orosz, 2.) - Csakvetadze (orosz, 9.) 6:3, 6:4
Jankovic (szerb, 4.) - Vaidisova (cseh, 6.) 6:3, 7:5
Ivanovic (szerb, 7.) - Kuznyecova (orosz, 3.) 6:0, 3:6, 6:1

férfi egyes, negyeddöntő
Federer (svájci, 1.) - Robredo (spanyol, 9.) 7:5, 1:6, 6:1, 6:2
Davigyenko (orosz, 4.) - Canas (argentin, 19.) 7:5, 6:4, 6:4

junior férfi egyes, 2. forduló:
Tóth Bence Gyula - Karacsenya (fehérorosz) 2:6, 7:5, 10:8