Vágólapra másolva!
Túljutottak a mérlegelésen a Polish Boxing Promotion wolverhamptoni gálára készülő bunyósai, köztük a WBF nagyváltósúlyú világbajnoka, Matolcsi József és kihívója, a brit Marcus Portman.

A negyedik címvédésére készülő magyar világbajnoknak (26 győzelem, 9 vereség, 18 KO) volt miért izgulnia, mert sehogyan sem akart "beállni" a súlya korábban. Végül 69,47 kg-mal esett túl a procedúrán, vagyis csaknem negyven dekával az előírt felső határon belül maradt. Kihívója, a brit Marcus Portman (16 győzelem, 5 vereség, 1 döntetlen, 2 KO) hajszálra ugyanannyival mérlegelt.

Matolcsi idén harmadszor húz kesztyűt a WBF övéért, korábban a grúz Koba Karkasadzét a nyolcadik, az argentin Ignácio Lucero Fragát pedig az első menetben "intézte el". Májusi sikere után Dubaiban próbált kikapcsolódni, majd öt héttel ezelőtt megkezdte a tényleges ráhangolódást a Portman elleni találkozójára. Az angol nem volt ismeretlen Veres László, Matolcsi edzője előtt, hajdan Kótai Mihállyal már látta őt kesztyűzni, így a taktikát is könnyebb volt kidolgozni. "Kemény dió lesz Portman, Angliában huszonkét mérkőzés mögött sokkal komolyabb meccsek vannak, mint más európai országokban. Ütőerőben Józsi a jobb, Portman mindössze kétszer nyert idő előtt, de ez nem téveszthet meg bennünket. Nem tudom, hogy neki mennyire tett jót a hét hónapos pihenő, abban viszont biztos vagyok, hogy Józsi néhány hét alatt is tökéletesen feltöltődött" - mondta Veres.

Az RTL Klub pénteken 23.35-től közvetíti a wolverhamptoni gálát.