Vágólapra másolva!
Alberto Contador, az idei Tour de France győztese nem indul a hónap végén esedékes stuttgarti országúti kerékpáros világbajnokságon. Erről Paco Antequera, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya tett említést egy interjúban.

A La Verdad de Murcia újságírójának kérdésére a szakvezető azt mondta, már döntött, Contador nem utazik a vb-re.

"Jelenleg Albertónak nincs csapata, éppen ezért máshol jár az esze, nem bevethető" - indokolt Antequera.

A Discovery Channel, melynek színeiben Contador megnyerte a francia kerékpáros körversenyt, a közelmúltban jelentette be, hogy az év végén feloszlik, mert képtelen volt új szponzort találni a folytatásra.

A Spanyol Kerékpáros Szövetség (RFEC) mindeközben - mit sem törődve a nemzetközi szövetség (UCI) tiltásával - bejelentette: nevezi Alejandro Valverdét a stuttgarti vb-re.

Az UCI azért kívánja eltiltani a kiválóságot a viadaltól, mert neve szerepel a tavaly megismert spanyolországi doppinglistán. Mivel a versenyző ellen még nem indítottak eljárást, nincs eltiltva, ezért az RFEC szerint nem akadályozható meg a vb-n való szereplése.

A 2006-os Vueltán a második helyen végző Valverde több rangos egynapos viadalon is diadalmaskodott már, és jó esélye van aranyéremre a vb mezőnyversenyében.