Vágólapra másolva!
Kútba esett a május 24-ére kiírt harmadik összecsapás a két korábbi német bokszbajnok, Dariusz Michalczewski és Graziano Rocchigiani között.

A "Tigris" és "Rocky" azért nem esik egymásnak, mert utóbbi a szervezők szerint túl sok pénzt követelt, ráadásul három hónappal el akarta halasztatni a találkozót.

Michalczewski - aki 2005 nyarán jelentette be visszavonulását - 1994-től 2003-ig volt a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoka, és sorozatban 48 megnyert összecsapás után, 2003. október 16-án vesztette el címét a mexikói Julio Gonzalezzel szemben. Így nem sikerült beállítania a legendás amerikai Rocky Marciano veretlenségi rekordját.

Rocchigiani - aki korábban a Boksz Világtanács (WBC) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) félnehézsúlyú világbajnoki címeit birtokolta - már inkább botrányairól híresült el, hiszen ittas vezetésért és súlyos testi sértésért is ült rács mögött.

A 43 éves Rocchigiani és a 39 éves Michalczewski eddig kétszer találkozott. Először 1996-ban Hamburgban a WBO bajnokaként a lengyel származású öklöző diadalmaskodott, mert Rocchigianit "állj" utáni ütésért leléptették. A 2000-ben rendezett visszavágón Michalczewski technikai KO-val nyert.