Vágólapra másolva!
Szász Emese ezüstérmet szerzett a barcelonai női párbajtőr Világkupa-versenyen. A döntőben a kínai Csung Vej-pingtől kapott ki 12-11-re. A harmadik helyen a szintén kínai Li Na és a román Ana Branza végzett. Nagy Tímea 12., Hormay Adrien 24., Izsó Katalin 25., Antal Edina 59., Kiskapusi Dóra pedig 63. lett.

Nagynak megint kevés hiányzott ahhoz, hogy kiemelkedő eredményt érjen el, és ezzel javítson nem túl jó olimpiai kvalifikációs pozícióján. Az elmúlt hetekben többször egy tussal maradt alul a negyeddöntőbe jutásért rendezett asszójában, s ez így volt most is. Ezúttal a francia színekben szereplő Király-Picot Hajnalkától kapott ki 15-14-re a 16 között.

Még négy versenyen lehet pontokat gyűjteni az ötkarikás kvótához. A következő viadal, amelyet a jövő héten rendeznek, duplaszorzós Grand Prix lesz a franciaországi Saint-Maurban. A barcelonai Vk-n 35 ország 137 vívója indult.

Négy magyar vívó is bekerült a legjobb 16 közé a moszkvai férfi, illetve női kard Világkupa-versenyen: Lontay Balázs kilencedik, Decsi tamás 12., Szilágyi Áron 14. lett, Nagy Orsolya pedig tizedikként zárt.

A tavaly világbajnok férficsapat negyedik tagja, Nemcsik Zsolt - aki a múlt héten megnyerte a budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti Grand Prix-t - ezúttal nem indult, a fájós térdét kezelteti.

A verseny az oroszok sikerét hozta, győzött az egyéniben ötszörös világbajnok Sztanyiszlav Pozdnyakov, második lett Nyikolaj Kovaljov, a dobogó harmadik fokára pedig Pavel Bikov és Alekszej Jakimenko állhatott fel.

Lontay a francia Bolade Apithytől (12-15), Decsi a fehérorosz Dmitrij Lapkesztől (7-15), Szilágyi pedig Jakimenkótól (3-15) kapott ki a negyeddöntőbe kerülésért vívott asszóban.

Lengyel Balázs - aki az 52. helyen zárt a 87 fős mezőnyben - Bikovval szemben maradt alul szoros küzdelemben (14-15) a főtábla első fordulójában.

A nőknél ugyancsak orosz diadal született Jekatyerina Gyacsenko jóvoltából. A dél-koreai Kim Keum Hva lett a második, az orosz Szofija Velikaja és az ukrán Olga Harlan pedig a harmadik. Nagy Orsolya Gyacsenkótól kapott ki (11-15) a 16 között. Sznopek Gabriella a 24 helyen végzett a 62 vívót felvonultató mezőnyben.