Vágólapra másolva!
Börtönbe vonult Marion Jones: a többek között doppingvétség miatt elítélt amerikai sprinter jelentkezett egy texasi büntetésvégrehajtási intézetben, hogy letöltse hathónapos szabadságvesztését.

Jonest januárban ítélték el hamis tanúzásért, csekkhamisításért és tiltott szerekkel való visszaélésért. A visszavonulását bejelentő kiválóságot a sport berkein belül már korábban megbüntették: megfosztották olimpiai és világbajnoki érmeitől, ezen kívül eltiltották az ötkarikás játékoktól.

A 32 éves Jones tavaly október 5-én vallotta be, hogy - bár tudtán kívül - 1999-től két éven át doppingszereket használt. A "tiszta" nevű, szteroidokat tartalmazó készítményt - amelyet a THG-t is gyártó BALCO laboratórium állított elő - akkori edzőjétől, Trevor Grahamtől kapta, aki állítása szerint neki csak annyit mondott az anyagról, hogy táplálék-kiegészítőket tartalmazó lenmagolaj.

A sydneyi olimpián, valamint a 2001-es vb-n is remeklő Jones - aki soha nem bukott meg a doppingvizsgálatokon -, a vallomással egy időben közölte, hogy visszavonul.

Az amerikai sztár Sydneyben megnyerte a 100 és 200 m-t, valamint a 4x400-as váltót, bronzérmes lett 4x100-as stafétával, valamint távolugrásban. Az edmontoni világbajnokságon második lett 100-on, és megnyerte a 200-at.