Vágólapra másolva!
Visegrádon, a Thermál Hotelben lejátszották a Beatrix-emlékverseny elődöntőinek első játszmáit. A kieséses rendszerű 56. női sakkbajnokságon a legjobb négy közé az utánpótlás legjobbjai kerültek, a kiélezett küzdelemben a rutinos nagymesterekkel szemben jobban bírták a feszültséget. Schneider Veronika világossal látványos támadással győzött Ignácz Mária ellen, a francia védelem nagy híveinek csatája, Rudolf Anna és Tóth Lili csatája remi lett.

Az első helyre rangsorolt Vajda Szidónia visszalépése után Tóth Lili játék nélkül lett elődöntős, alaposan felkészülhetett a következő meccsére. Tolna megyei rangadót vívott Rudolf Annával, az Atomerőmű SE nemzetközi mestere a Decs újdonsült nagymesterével játszik. Mindketten elkötelezett hívei a francia védelemnek, küzdelmük pontosztozkodással zárult.

A másik ágon Schneider Veronika a BEAC színeiben versenyez, Ignácz Mária az Aquaprofit Nagyakanizsa játékosa. A skandináv védelmű játszmában Mária időelőnyt szerzett, de a jó taktikai vénájú Veronika szép centrumáttöréssel viharos támadást indított, amelyet siker koronázott. A második játszmákat szerdán 14 órától játsszák, 1-1 esetén rapid rájátszás dönt. A tét nagy, a bajnoknő tagja lesz a drezdai sakkolimpián szereplő válogatottunknak.

Az elődöntő első játszmáinak eredményei:
5 - 8. Rudolf Anna (2337) - Tóth Lili (2208) döntetlen (Francia védelem, 64)
6 - 10. Schneider Veronika (2316) - Ignácz Mária (2178) 1 - 0 (Skandináv védelem, 33)